Τεχνική Ποδηλασίας : Βody Geometry Fit Intergration Technology

Εισαγωγή

Εξελιγμένο μέσα από πολυετή συνεργασία με τον Δρ. Andy Pruitt Ed.D., Διαχειριστή Προγράμματος του Κέντρου Αθλητικής Ιατρικής του Boulder και διαθέσιμο αποκλειστικά μέσω του τοπικού σας αντιπροσώπου Specialized, το BG FIT (Body Geometry Fit Integration Technology) είναι μια περιεκτική φιλοσοφία εφαρμογής που δημιουργήθηκε για να βοηθά τους ποδηλάτες να καβαλάνε γρηγορότερα, μακρύτερα και με μεγαλύτερη άνεση, ενώ παράλληλα μειώνει την πιθανότητα τραυματισμού.

Αρχική Συνέντευξη

Κάθε εφαρμογή- είτε γίνεται για αρχάριο είτε για έμπειρο ποδηλάτη- ξεκινά με μια σύντομη συνέντευξη μεταξύ ενός εκπαιδευμένου τεχνικού και του αναβάτη, όπου γίνεται αναφορά στο ιστορικό τραυματισμών του, τις ανάγκες και τους στόχους του.

Εκτίμηση Ευλιγισίας

Η εκτίμηση αυτή επιτυγχάνει μια ακριβή εικόνα της ελαστικότητας του ατόμου καθώς και άλλων φυσικών χαρακτηριστικών, περιλαμβάνοντας μια εκτίμηση της κατασκευής του πέλματος, θέσης γονάτων, κύρτωσης της σπονδυλικής στήλης, έκτασης ώμων, ελαστικότητας μηρών και μήκους ποδιών, ανάμεσα σε διάφορα άλλα.

Πλάγια Οψη

Εκτίμηση που γίνεται από την πλάγια όψη του αναβάτη, ο στόχος είναι να επιτευχθεί μια σωστή ουδέτερη θέση που είναι εξίσου ισχυρή και άνετη, μέσω ρυθμίσεων στο ύψος της σέλας, στο ύψος του τιμονιού, στο μήκος λαιμού και στη θέση από τα σχαράκια των πεταλιών.

Εμπρόσθια Οψη

Ανάλυση μέσω της εμπρόσθιας όψης του αναβάτη για τη βελτιστοποίηση της ευθυγράμμισης γοφού-γονάτου-πέλματος για καλύτερες επιδόσεις και ισορροπημένη κατανομή δύναμης. Περιλαμβάνεται ανάλυση της θέσης πεταλιού και παπουτσιού καθώς και ευθύτητα της θέσης πάνω στη σέλα.

Συνέχεια

Μετά από περίπου μια εβδομάδα, ο τεχνικός καλεί για να συζητήσει την αποτελεσματικότητα των ρυθμίσεων και για να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις ή ανησυχίες του αναβάτη.

Για περισσότερες πληροφορίες

Βασίλης Κουράκος

Φυσιοθεραπευτής –BG Fit Expert

Κινητό : 6945 222 155

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)