Βραβεία ευρεσιτεχνίας για τον Στίβο από την Ευρωπαική Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού.

Αναδημοσίευση από την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας κλασσικού αθλητισμού www.segas.gr. Ιδέες που θα συμβάλλουν στην πρόοδο, στην προώθηση και στην ανάπτυξη του στίβου θα βραβεύσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου (ΕΑΑ) το 2012.

Οι κατηγορίες-τομείς που για τις οποίες θα πρέπει οι υποψήφιοι να καταθέσουν τις εργασίες τους αναλυτικά είναι:

1.Προπονητική : θα κριθεί κατά πόσον οι υποψήφιοι θα έχουν συμβάλλει στην πρόοδο της προπονητικής και των επιδόσεων των αθλητών σε θέματα φυσιολογίας, β βιομηχανικής, αθλητικής ψυχολογίας, αθλητικής ιατρικής.

2.Τεχνολογία : θα κριθεί η ανάπτυξη σχεδίων και η εφαρμογή πρακτικών συσκευών, συστημάτων ή τεχνικών για την επίλυση αθλητικών προβλημάτων ή για την βελτίωση αθλητικών ζητημάτων.

3.Προώθηση : στην κατηγορία αυτή θα κριθούν projects που στοχεύουν στην αύξηση του αριθμού των ανθρώπων, ειδικά των γυναικών και των νέων, που ασχολούνται με τον αθλητισμό, σε οποιοδήποτε τομέα π.χ διοργάνωσης, marketing,  κοινωνιολογίας κα ι ενημέρωσης.

4.Αειφόρα : στην κατηγορία αυτή θα βραβευτούν πρωτοβουλίες μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αύξησης της ευαισθητοποίησης  σε αθλητικές διοργανώσεις.

5. Ανοικτή κατηγορία : εκεί εμπίπτουν θέματα που δεν εντάσσονται ή Καλύπτονται από τις παραπάνω κατηγορίες, αλλά στοχεύουν στην πρόοδο Και ανάπτυξη του στίβου.

Ειδική επιτροπή θα κρίνει τις υποψηφιότητες και η καλύτερη κάθε κατηγορίας θα λάβει έπαθλο 2.000 Ελβετικών Φράγκων. Οι νικητές κάθε κατηγορίας, εφ’ όσον πληρούν τα ελάχιστα κριτήρια της επιτροπής, θα προχωρήσουν στον τελικό γύρο. Τα κριτήρια για την επιλογή του νικητή θα είναι «η σημασία στην ανάπτυξη του στίβου» και θα του απονεμηθεί ένα επιπλέον χρηματικό έπαθλο των 10.000 Ελβετικών Φράγκων. Ο νικητής (αν είναι ένα πρόσωπο) ή ο επί κεφαλής της ομάδας που εκπόνησε την βραβευμένη μελέτη και ένας συνοδός, θα προσκληθούν να παρευρεθούν στην ετήσια απονομή των βραβείων στην Malta τον Οκτώβριο 2012, με έξοδα της ΕΑΑ.

Δεν είναι απαραίτητο οι εργασίες να έχουν δημοσιευθεί, αν όμως έχουν ήδη, πρέπει η ημερομηνία δημοσίευσης να είναι μετά την 1-1-2011.

Οι συμμετοχές πρέπει να συνοδεύονται από:

– Τα στοιχεία του συγγραφέα

-Το βιογραφικό του συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών του στοιχείων

-Φωτογραφία

-Μια υπογεγραμμένη βεβαίωση ότι η εργασία εκπονήθηκε μόνο από

το όνομα που την υπογράφει

-Μια  γραπτή δήλωση ότι η ΕΑΑ έχει το δικαίωμα να δημοσιεύσει την εργασία (εν μέρει ή ολόκληρη)

Προθεσμία υποβολής των εργασιών – υποψηφιοτήτων : 12 Mαΐου 2012 στην ηλεκτρονική διεύθυνση development@european-athietics.org

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)