Βαλκανική Αμφικτυονία.

Δελτίο Τύπου της Βαλκανικής Αμφικτυονίας

«… έτσι, ευχαριστώντας όλοι μας τη Βαλκανική Αμφικτυονία για την εκπαιδευτική εμπειρία παγκοσμίου βεληνεκούς που μας προσέφερε, θέλουμε να πιστεύουμε ότι επαξίως ανταποκριθήκαμε σ’ αυτό που μας είχε τονίσει η κ. Μαντρατζή, να είμαστε γνήσιοι πρεσβευτές της χώρας μας, να χαμογελάμε, να προσεγγίζουμε με όλη τη θετική μας διάθεση τον ομότιμό μας, γιατί, ακτινοβολώντας εμείς, κάνουμε και τη χώρα μας ν’ ακτινοβολεί…» (Απόσπασμα ομιλίας από το μαθητή Νικόλαο Σιδέρη, 1ο Γυμνάσιο του Δήμου Ιλίου)

Σε ιδιαίτερα συγκινητικό και ενθαρρυντικό για την παρουσία των Νέων Ελλήνων κλίμα και σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Ιλίου στις 10 Οκτωβρίου 2012, ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νικόλαος Ζενέτος ευχαρίστησε τη Βαλκανική Αμφικτυονία για την πολύ εποικοδομητική συνεργασία της με το Δήμο Ιλίου σε διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα, απένειμε τιμητική πλακέτα στη Δρα. Ελένη Γ. Μαντρατζή, για την προσφορά εκπαιδευτικών κινήτρων και πρωτοβουλιών εξαιρετικής σημασίας στους νέους μαθητές, ενώ τίμησε και τους κ. Νικόλαο Ζευκιλή, μέλος και κ. Ιωάννη Γκιώνη, υπεύθυνο παιδείας, για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση αυτών, όπως επίσης και τους αξιόλογους καθηγητές και υποτρόφους μαθητές του Δήμου Ιλίου, με αφορμή το διαστημικό πρόγραμμα εκπαίδευσης Space Camp Turkey το καλοκαίρι του 2012.

Οι καθηγητές κ. Ευαγγελία Λουκάκου, κ. Αναστασία Παρασκευοπούλου και κ. Γεώργιος Φραγκάκης, εκπροσωπώντας επαξίως την ελληνική αποστολή στην Τουρκία, επαίνεσαν την πρωτοβουλία και με υπερηφάνια κατέθεσαν τις εμπειρίες τους από την άψογη παρουσία, την αξιοσημείωτη πειθαρχία και τις εξαιρετικές επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο πρώην Δήμαρχος Περιστερίου κ. Θεόδωρος Δημητρακόπουλος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, καθώς και Διευθυντές και Καθηγητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιλίου.

Στις 28 Οκτωβρίου 2012 η Βαλκανική Αμφικτυονία, εκπροσωπούμενη από τους Δρα. Αντώνιο Κριμιτζά, οργανωτικό γραμματέα, Δρα. Ελένη Μαντρατζή, πρόεδρο και Παύλο Ασλανίδη, πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής, κατέθεσε στεφάνι εις μνήμην των πεσόντων του έπους του 1940, στο Δήμο Χαλανδρίου, σε ένδειξη απόδοσης τιμής κι ευγνωμοσύνης στους Έλληνες αγωνιστές που πολέμησαν, θυσιάζοντας κάθε προσωπικό όφελος και απολαβή.

Τέλος, με πολύ μεγάλη επιτυχία και υπό την παρουσία πλήθους ενθουσιωδών και δραστήριων νέων, έλαβε χώρα στις 30 Οκτωβρίου 2012, στη Ναυαγοσωστική Βορείου Ελλάδος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ενημερωτική και ψυχαγωγική εκδήλωση της Βαλκανικής Αμφικτυονίας, υπό την άψογη διοργάνωση του Δημητρίου Κατσάρη, αντιπροέδρου της Ελεγκτικής Επιτροπής, και το συντονισμό των μελών Ερασμίας Καρακούση και Ζαφείρη- Μάριου Κατσάρη.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης έλαβαν χώρα η παρουσίαση των τεκταινομένων του προγράμματος ανταλλαγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Health and Smiles», όπως αυτό πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2012, στην πόλη Bacau της Ρουμανίας, συμπεριλαμβανομένου του «Οδηγού Υγιεινού Τρόπου Ζωής», η προσέγγιση θεμάτων που άπτονται του αθλητισμού και της φυσικής αγωνιστικότητας των νέων και η ενημέρωση γύρω από τα προγράμματα ανταλλαγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Youth in Action», την επικείμενη αποστολή ειρήνης στην Ουγκάντα, την εν πλω αποστολή με το ιστιοπλοϊκό της Αμφικτυονίας, με έναρξη το λιμάνι La Paz, Baja California, του Μεξικού και με προορισμό τη χώρα του Παναμά, καθώς και την ανάληψη από κοινού δράσεων της Ναυαγοσωστικής Βορείου Ελλάδος και της Βαλκανικής Αμφικτυονίας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζει η Βαλκανική Αμφικτυονία στον κ. Ευάγγελο Τσαμπάζη, πρόεδρο και στην κ. Βαλεντίνα Βελονίδου, υπεύθυνη εκπαίδευσης της Ναυαγοσωστικής Βορείου Ελλάδος, για την ευγενική χορηγία, την παραχώρηση του χώρου και του οπτικοακουστικού εξοπλισμού, καθώς και την αμέριστη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)