H Paula Findlay από τον Καναδά ήταν πάλι η νικήτρια στον δεύτερο αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (Dextro Energy Triathlon ITU World Championship) που έλαβε χώρα την Κυριακή 5 Ιουνίου στην Μαδρίτη.
Κολύμβηση
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο όπως και στον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Σίδνευ με την Laura Bennett (πρώην Reeback και σύζυγο του Greg Bennett) να δίνει τον ρυθμό στην κολύμβηση, με την μόνη διαφορά σε σχέση με τον αγώνα στ Σίδνευ, ήταν κολλημένες στα πόδια της η Νεοζηλανδή Hewitt και η Findlay.
Ποδηλασία
Στην ποδηλασία δημιουργήθηκε ένα μεγάλο γκρουπ που περιελάμβανε μεταξύ άλλων εκτός από τις αθλήτριες που οδήγησαν την κούρσα στην κολύμβηση και την Helen Jenkins από την Μεγέλη Βρεττανία, την Barbara Riveros Diaz από την Χιλή και την Lisa Norden από την Σουηδία. Αυτό το γκρουπ κατάφερε να δημιουργήσει μία διαφορά 30 δευτερολέπτων από το γκρουπ που τους καταδίωκε και με αυτή την διαφορά μπήκαν στην Τ2. Στο γκρουπ που τους καταδίωκε ήταν μεταξύ των άλλων και η Αυστραλή Emma Mofat, η Ελβετίδα Daniela Ryf και η Annabel Luxford.
Τρέξιμο
Στο τρέξιμο η νεαρή τριαθλήτρια από τον Καναδά -και πρώην υψηλού επιπέδου δρομέας- μπήκε μπροστά δίνοντας τον ρυθμό και ενώ αρχικά είχε μόνο δίπλα της την Νεοζηλανδή Hewitt, η Jenkins με την Riveros Diaz τις έπιασαν. Τελικά μία μετά την άλλη οι αθλήτριες δεν άντεξαν τον ρυθμό της αθλήτριας από τον Καναδά με την Helen Jenkins να χάνει πάνω στο σπριντ. Στην Τρίτη θέση και νικήτρια του χάλκινου μεταλλίου ήταν η Γαλλίδα Emmie Charayron που έτρεξε τα 10 χιλιόμετρα σε 34 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα.
Ετσι μετά τον αγώνα της Μαδρίτης η Καναδή Findlay αύξησε την διαφορά της στην βαθμολογία του Παγκοσμίου Πραταθλήματος ενώ στην δεύτερη θέση είναι η Riveros Diaz από την Χιλή, στην τρίτη είναι η Hewitt από την Νέα Ζηλανδία, στην 4η η Laura Bennett και στην 5η η Helen Jenkins από την Μεγάλη Βρεττανία.
Τελικά Επίσημα Αποτελέσματα
Χρυσό μετάλλιο- Paula Findlay (CAN) – 2:03:46
Αργυρό μετάλλιο – Helen Jenkins (GBR) – 2:03:49
Χάλκινο μετάλλιο- Emmie Charayron (FRA) – 2:03:58
4η θέση- Andrea Hewitt (NZL) – 2:04:00
5η θέση – Barbara Riveros Diaz (CHI) – 2:04:43
6η θέση- Kate McIlroy (NZL) – 2:04:57
7η θέση- Sarah Groff (USA) – 2:05:28
8η θέση- Laura Bennett (USA) – 2:05:33
9η θέση – Svenja Bazlen (GER) – 2:05:35
10η θέση Rachel Klamer (NED) – 2:05:58
About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)