Αραούζου και Γιαννιώτης τα φαβορί για το πανελλήνιο open water

Φθάνει στο τέλος της η δεκαπενθήμερη προετοιμασία στον Βόλο των Ελλήνων πρωταθλητών κολύμβησης Σπύρου Γιαννιώτη και Κέλυ Αραούζου ενόψιν των διεθνών τους υποχρεώσεων. Οι δύο αθλητές προβάλλουν ως τα φαβορί για το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης που θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Νικήτη της Χαλκιδικής.

ΤΟΝ Βόλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επέλεξαν για την προετοιμασία τους εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος μαραθώνιας κολύμβησης (open water), ο Ομοσπονδιακός προπονητής και παλιός πρωταθλητής Νίκος Γέμελος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κέλυ Αραούζου. (αναδημοσίευση από την Θεσσαλία On line)

Εδώ και λίγες μέρες λοιπόν, τα επίλεκτα μέλη της ελληνικής κολύμβησης προπονούνται στο κλειστό κολυμβητήριο «Βασίλης Πολύμερος» και στον Άναυρο, ενώ διαμένουν στους ξενώνες που βρίσκονται δίπλα στο Πανθεσσαλικό. Κι αν θεωρείτε πως η προπόνηση στο συγκεκριμένο άθλημα, είναι εύκολη υπόθεση, κάνετε λάθος, αφού οι αθλητές καθημερινά κολυμπούν τουλάχιστον 20 χιλιόμετρα, προκειμένου να έρθουν στην επιθυμητή γι’ αυτούς κατάσταση.

 

 

Εμφανώς ικανοποιημένος από την πορεία μα και από τις συνθήκες προετοιμασίας, ο εθνικός προπονητής Νίκος Γέμελος, τόνισε στη «Θ»: «Για άλλη μια χρονιά επιλέξαμε τον Βόλο για την προετοιμασία μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπευθύνους του κολυμβητηρίου και των ξενώνων και ειδικά τον κ. Αλέκο Μεταφτσή για τον τρόπο που μας βοηθούν να κάνουμε ευκολότερη τη δουλειά μας.

Η προετοιμασία για τους αγώνες μαραθώνιας κολύμβησης είναι επίπονη και απαιτεί ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση. Στη Ν. Ιωνία, βρίσκουμε όλα όσα χρειαζόμαστε. Ο Βόλος αποτελεί για μας την «Ιθάκη» μας».

Όσο για τις προοπτικές της Εθνικής μας ομάδας στο επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα τόνισε:

«Ο Σπύρος Γιαννιώτης ήταν πέρυσι δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μαραθώνιας κολύμβησης, πρώτος στο ομαδικό και τρίτος στο Πανευρωπαϊκό, ενώ η Κέλυ Αραούζου ήταν δεύτερη στα πέντε χιλιόμετρα και πρώτη στο ομαδικό. Οι δύο αυτοί αθλητές είναι υψηλών προδιαγραφών και μαζί με τον Αντώνη Φωκαΐδη και την Μαριάννα Λυμπερτά, συγκροτούν μια πολύ ισχυρή εθνική ομάδα, ικανή να φέρει στη χώρα μας νέες μεγάλες διεθνείς διακρίσεις.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Αύγουστο στη Σαγκάη θεωρούμε πως μπορούμε εκ νέου να διεκδικήσουμε κάποιο μετάλλιο, στα πέντε, στα 10 χιλιόμετρα και στο ομαδικό. Όμως, πριν από αυτό, οι αθλητές μας θα συμμετάσχουν τόσο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, όσο και στο παγκόσμιο κύπελλο που θα γίνει στην Πορτογαλία».

Όταν ρωτήσαμε τον κ. Γέμελο, αν η ελληνική κολύμβηση μπορεί ν’ αντέξει την οικονομική κρίση μας είπε: «Οι δυσκολίες πράγματι είναι πολλές. Η μεγάλη κρίση που περνά η ελληνική κοινωνία, αναπόφευκτα δεν πρόκειται ν’ αφήσει ανεπηρέαστη και την ελληνική κολύμβηση. Ήδη, πολλά κολυμβητήρια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ενώ πολλές διοργανώσεις αναβλήθηκαν για οικονομικούς λόγους.

Όμως, πιστεύω πως επειδή ο αθλητισμός και ειδικότερα η κολύμβηση αποτελεί για χιλιάδες Έλληνες τρόπο ζωής, θα μπορέσει να σταθεί όρθια, ξεπερνώντας τα πάρα πολλά πράγματι προβλήματα»

Όσο για την άποψή του για τους Βολιώτες κολυμβητές και τους παράγοντες ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: «Ο Βόλος στο παρελθόν έχει αναδείξει εξαιρετικούς κολυμβητές, όπως ο Σωτήρης Πάστρας κ.α. Θεωρώ πως και τα πιο νέα παιδιά, μπορούν να συνεχίσουν την παράδοση, αφού οι σύλλογοι στην πόλη σας δουλεύουν καλά στις υποδομές τους.

Ο Βόλος έχει γενικά πολύ καλή αθλητική κουλτούρα. Το συναντώ στο δρόμο, όταν βλέπω τους ποδηλάτες, καθώς και στη θάλασσα όταν πηγαίνουμε με τα παιδιά για προπόνηση. Ο αθλητισμός έχει μπει για τα καλά στη ζωή των κατοίκων του Βόλου, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μάλιστα, εκτιμώ ιδιαίτερα το γεγονός πως εκτός από το ποδόσφαιρο, αναπτύσσονται με ιδιαίτερη επιτυχία πολλά ακόμη αθλήματα».

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)