Ανδρέας Βαζαίος: Δεν είχα στόχο μου το μετάλλιο

Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ. Η ελληνική αποστολή έχει επιστρέψει πλέον από την Κοΐμπρα της Πορτογαλίας, όπου διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο οι Πολυεθνείς Αγώνες Κολύμβησης. Συνολικά ήταν μια πολύ καλή παρουσία από τους Έλληνες αθλητές/ -τριες, αφού η χώρα μας κατετάγη 5η στην γενική βαθμολογία.

Στους διακριθέντες της ελληνική αποστολής, ήταν ο Ανδρέας Βαζαίος, ο οποίος χθες (σ.σ Κυριακή) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. Μικτή Ατομική, με χρόνο 2:03.20. Ο νεαρός κολυμβητής μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για αυτήν του την επιτυχία, αλλά και για τους μελλοντικούς του στόχους στο Πανευρωπαϊκό και το πρωτάθλημα Εφήβων. Αναλυτικά:

Για την εμφάνιση στην Κοΐμπρα και τους μελλοντικούς του στόχους: «Ήταν μια εμφάνιση με ιδιαιτερότητες. Δεν πήγα προετοιμασμένος εκεί, ώστε να κερδίσω κάποιο μετάλλιο, αλλά για να δω σε τι αγωνιστική κατάσταση είμαι, και αν μπορώ να κάνω τους ίδιους χρόνους κουρασμένος, όπως όταν είμαι ξεκούραστος. Φυσικά, τόσο εγώ, όσο και οι προπονητές μου, είμαστε ευχαριστημένοι για τις εμφανίσεις μας στην Πορτογαλία. Πλέον προγραμματίζουμε το αύριο, θέτοντας ως στόχους μας μια καλή εμφάνιση στο Πανευρωπαϊκό και το πρωτάθλημα Εφήβων στην Αμβέρσα».

Αναφορικά με το τι μπορούμε να περιμένουμε από τον ίδιο στις δύο αυτές διοργανώσεις, ο Ανδρέας Βαζαίος τόνισε: «Στο Πανευρωπαϊκό είναι σχεδόν ακατόρθωτο να κατακτήσω κάποιο μετάλλιο, λόγω της ηλικίας μου (σ.σ είναι μικρός σε σχέση με τους υπόλοιπους συναθλητές του). Επίσης, στην Κοΐμπρα είδα τις χώρες και τους αθλητές που θα αντιμετωπίσω στην Αμβέρσα. Όμως είναι πολύ νωρίς να μιλήσω για κάτι συγκεκριμένο, αφού υπάρχει πολύς χρόνος προετοιμασίας, για όλους μας. Όμως, ευελπιστώ πως θα κάνω το καλύτερο».

Στην φωτογραφία διακρίνεται δεξιά ο Ανδρέας Βαζαίος

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)