Ανακοίνωση της ομάδας Bike Fantasy : “Imagine the city”

Φίλοι και φίλες,
Η ομάδα “Bike Fantasy στον Αγ. Δημήτριο” , δημιουργήθηκε για να φέρει πιο κοντά τους φίλους ποδηλάτες που βολτάρουμε πολλά χρόνια στον Άγιο Δημήτριο και στους γύρω δήμους, αλλά δεν γνωριζόμαστε.
Στόχος της ομάδας είναι να συντονιζόμαστε ενάντια σε τοπικά προβλήματα και να προσπαθούμε για τη λύση τους, όπου είναι δυνατόν, να συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις ποδηλατικού ενδιαφέροντος και φυσικά να κάνουμε τις βόλτες μας, μόνοι μας ή με άλλες ομάδες.

Σκοπός μας είναι η αφύπνιση των ποδηλατών ώστε να μπορέσουμε να βρούμε τον χώρο που μας αναλογεί στους δρόμους και στις συνειδήσεις.
Ιδανικά θα ήταν αν μέσα από τις βόλτες μας μπορούσαμε να πείσουμε απλούς πολίτες και τοπικούς άρχοντες για την ομορφιά και την χρησιμότητα του ποδηλάτου.
Στα πλαίσια των στόχων μας και με αφορμή τις εκδηλώσεις των “Imagine the city” http://www.imaginethecity.gr/ που φέτος γίνονται στο δήμο μας (http://www.imaginethecity.gr/#2094792/–2011) και με προτροπή του “Δικτύου Εθελοντών πολιτών Αγ. Δημητρίου”, αποφασίσαμε και οργανώνουμε εκδηλώσεις ποδηλατικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα
α. Σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων δύο δημοτικών σχολείων του δήμου μας διοργανώνουμε “Μαθήματα ποδηλάτου & αγώνες δεξιοτεχνίας”. Στις εκδηλώσεις αυτές οι μικροί μας φίλοι θα ακούσουν συμβουλές για την ασφαλέστερη μετακίνηση τους με ποδήλατο, τεχνικές συμβουλές και θα κερδίσουν και δωράκια μετα από μίνι αγώνες οδηγικής δεξιότητας. Οι εκδηλώσεις αυτές θα γίνουν τα Σάββατα 5 και 12 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα.
β. Με τη βοήθεια και τίς φωτογραφίες του φίλου συν – ποδηλάτη και καλλιτέχνη φωτογράφου Γιάννη Καλύβα, οργανώνουμε έκθεση φωτογραφίας, με θέμα…..τι άλλο; το ποδήλατο με τίτλο “Πετάλι και κλίκ”
Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο χώρο του “Δικτύου Εθελοντών πολιτών Αγ. Δημητρίου”, Ηπείρου 41, και θα έχει διάρκεια από τις 5/11/2011 έως τις 13/11/2011.
Ώρες λειτουργίας : Δευτ.-Παρ. 10:00-14:00 & 16:00-21:00
Σαβ.-Κυρ. 10:00-22:00
γ. Διοργανώνουμε τον 1ο Ποδηλατικό γύρο Αγ. Δημητρίου.
Στις 13/11/2011 στις 10:30 το πρωί, θα ξεκινήσουμε για τη διαδρομή μας μήκους 7χλμ περίπου, μπροστά απο το δημαρχείο και θα καταλήξουμε στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη.
Οι δρόμοι από όπου θα περάσει η πορεία θα είναι: ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Καλογήρων, Παπαναστασίου, Αίνου, 25ης Μαρτίου, Δρακάκη, Γαβριήλ, Ασυρμάτου, Ελπίδος, Αγων. Πολυτεχνείου, Φιλικής εταιρείας, Άρτης, Αγ. Δημητρίου, Μενελάου, Αργυριάδη, Όθωνος, Δράμας, Αγ. Βασιλείου, Διάκου, Αμαλίας, Σοφοκλέους, Παπάγου, Λυσάνδρου, Αγ. Δημητρίου ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ.
Στη διοργάνωση των εκδηλώσεων ζητήσαμε τη συνδρομή του δήμου Αγ. Δημητρίου ο όποιος εξ αρχής αγκάλιασε την προσπάθειά μας. Προσπαθούμε και τη συνδρομή επαγγελματιών της περιοχής για την κάλυψη των εκδηλώσεων.

* Σε όλες τις εκδηλώσεις παίρνουν μέρος ενήλικα άτομα με αποκλειστική ευθύνη του εαυτού τους. Ανήλικοι μόνο με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝ-ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ.

Φιλικά
Bike Fantasy

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)