Ακόμα ένας τελικός για τον Ιακωβάκη

Οπως το 2002 στο Μόναχο, το 2006 στο Γκέτεμποργκ και το 2010 στην Βαρκελώνη,έτσι και στο Ελσίνκι ο Περικλής Ιακωβάκης θα δώσει το παρών στον τελικό των 400 μ. εμπ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών που γίνεται στην φινλανδική πόλη.

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ήταν δεύτερος στην σειρά του και πήρε την απευθείας πρόκριση στον τελικό. Νικητής ήταν ο Ουκρανός Στάνισλαβ Μελνίκοφ, χάλκινος πριν δύο χρόνια στη Βαρκελώνη, με 49.72, έναντι του 49.83 που έκανε ο Ελληνας αθλητής. Την καλύτερη επίδοση των ημιτελικών σημείωσε ο Εμιρ Μπέκριτς με 49.37, επίδοση που είναι ρεκόρ Σερβίας. “Δεν ήμουν πολύ καλός. Είχα κάποια προβληματάκια τεχνικής, λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης πάνω στην κούρσα. Επρεπε να κερδίσω την κούρσα να έχω τρέξει πιο γρήγορα. Τώρα τα κεφάλια μέσα και αύριο να πάμε για τα καλύτερα.

Πρέπει να πάω καλό στον τελικό, γιατί χρωστάω και μια υπόσχεση . Το θέμα είναι να είμαι εγώ ανταγωνιστικός αύριο. Και νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μου βγουν σωστά οι διασκελισμοί”, είπε ο Ιακωβάκης, ο οποίος με 49.04 έχει την κορυφαία φετινή επίδοση, από όλους όσοι ταξίδεψαν στο Ελσίνκι. Ο Ιακωβάκης ήταν ο ένατος Ελληνας αθλητής που εξασφαλίζει τη συμμετοχή του σε τελικό στην διοργάνωση του Ελσίνκι.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)