Αθλητική Ενωση Κερατσινίου

To τμήμα τριάθλου της Αθλητικής Ένωσης Κερατσινίου δημιουργήθηκε το 2007 με στόχο την σοβαρή ανάπτυξη του αθλήματος. Από το 2007 συμμετέχουμε με τους τριαθλητές μας σε όλους τους αγώνες της ομοσπονδίας με μεγαλύτερη διάκριση την συμμετοχή μας στο Βαλκανικό πρωτάθλημα τριάθλου 2010 και την κατάκτηση της 3ης θέσης στην κατηγορία youth female.

Oι τριαθλητές μας έχουν στην διάθεση τους για προπόνηση κλειστή πισίνα 33 μέτρων, ποδήλατο και προπονητήριο στον χώρο του κολυμβητηρίου για indoor training, και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Για τον ιατρική παρακολούθηση των αθλητών μας ο σύλλογος συνεργάζεται με εξειδικευμένο αθλίατρο, διαγνωστικό κέντρο για τις εξετάσεις και τέλος για τον απαραίτητο εξοπλισμό συνεργαζόμαστε με ποδηλατικό κατάστημα της περιοχής.

Oι τριαθλητές μας στην κολύμβηση προπονούνται στις ίδιες διαδρομές με τους κολυμβητές των αγωνιστικών κατηγοριών. Οι προπονήσεις της ποδηλασίας πραγματοποιούνται στον χώρο του παλιού Δυτικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό και στον παράδρομο της παραλιακής ζώνης στο Φάληρο ενώ για τις προπονήσεις του τρεξίματος έχουμε στην διάθεσή μας το στάδιο της Πρόνοιας στο Πέραμα και το Θεμιστόκλειο στο Κερατσίνι (και τα δύο με ταρτάν) και εναλλακτικά για τους τριαθλητές μεγαλύτερων κατηγοριών οργανώνουμε προπονήσεις στο άλσος της Νέας Σμύρνης και στο άλσος Συγγρού.

Υπεύθυνος προπονητής του τμήματος είναι ο Νίκος Σπυριδαντωνάκης (πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα κολύμβησης, προπονητής τριάθλου) με συνεργάτη τον Νίκο Κουμανταράκη (πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα κλασσικού αθλητισμού)

Επόμενος αγωνιστικός στόχος το πανελλήνιο πρωτάθλημα τον Οκτώβριο στο οποίο θα συμμετέχουμε με 5 τριαθλητές στις κατηγορίες Νέων Ανδρών, Κορασίδων Α’ και Παμπαίδων.

 

Πληροφορίες σχετικά με το τμήμα:        Σπυριδαντωνάκης Νίκος

Τηλ-φαξ 210-4962300

info@aekeratsinioy.gr

nikspiro@otenet.gr

www.aekeratsinioy.gr

www.facebook.com/AΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)