Αγώνες Τριάθλου &Multi Sports 2023: TRIMORE Sport Events

Η TRIMORE ανακοίνωσε το πρόγραμμα αγώνων/ εκδηλώσεων για το 2023. Είναι η 9η συνεχόμενη χρονιά που η εταιρεία διοργανώνει εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Θερμά συγχαρητήρια για το έργο της εταιρείας που συμβάλει στην ανάπτυξη των Multi Sports στην πατρίδα μας.

Κλείνοντας δυναμικά με το ασύγκριτο SwimRun το 2022 στην Ύδρα, στα τέλη Νοεμβρίου και συμπληρώνοντας 26 θαυμαστά πολυήμερα events σε Ναύπλιο, Σύρο, Βουλιαγμένη, Χαλκιδική, Βάρκιζα, Ύδρα, Καστοριά, Ρέθυμνο, Χαϊδάρι, Ξάνθη και Βούλα, η TRIMORE Sport EventsXTERRA Greece, έχει ήδη μπει στους ρυθμούς του 2023, μιας χρονιάς που αναμένεται να αποτελέσει σταθμό και εφαλτήριο στην ιστορία της.

Το 2022 κατάφερε να πραγματοποιήσει επιτυχώς μια σειρά από δύσκολα αλλά όμορφα τολμήματα και είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε:

❶ την εισαγωγή νέας, πιο απαιτητικής διαδρομής Off Road στο μοναδικό Cross Τρίαθλο της χώρας μας: XTERRA Greece τον Απρίλιο, η οποία ενθουσίασε τους αθλητές όλων των επιπέδων καθώς και τους ιδιαίτερα απαιτητικούς Elite/PRO,

❷ την πραγματοποίηση Half Iron απόστασης Τριάθλου και κολύμβησης Open Water 0,5k | 2,5k και 10k στη Λίμνη της Καστοριάς χωρίς αντίστοιχο προηγούμενο στη λίμνη,

❸ την πραγματοποίηση του ονειρικού αγώνα κολύμβησης Open Water: XTERRA O.W.S. Challenge στην Βούλα, εντάσσοντας στην εκπληκτική διαδρομή το νησάκι της Υδρούσας και τέλος

❹ τον επανασχεδιασμό του SwimRun Hydra, κάνοντας πιο προσιτό το σπορ του SwimRun με μικρότερες κολυμβητικές διαδρομές αλλά περισσότερες εναλλαγές και εντάσσοντας μια ιδιαίτερα απαιτητική Advanced απόσταση 40χλμ που κατάφερε να κερδίσει ιδιαίτερα ενθουσιώδεις κριτικές από τους πολύπειρους SwimRunners των βάθρων του ÖTILLÖ World Series, το οποίο αποτελεί την παγκόσμια κορωνίδα του σπορ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ακόμη ιδιαίτερα δύσκολο αλλά με ιδιαίτερη περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία τόλμημα της TRIMORE Sport EventsXTERRA Greece, ήταν το ξεκίνημα μιας δράσης διαρκείας με την ονομασία: Clean Ocean for Sustainability, σχεδιάζοντας, οργανώνοντας και συντονίζοντας την ανέλκυση 26 μεγάλων ελαστικών βαρέων οχημάτων από το βυθό της θάλασσας παραπλεύρως της νήσου Υδρούσας, στη Βούλα. Η πρωτοβουλία αυτή ήρθε να συμπληρώσει το πλέγμα πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητος, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για την συμπερίληψη και της ευκαιρία συμμετοχής και ανάδειξης της διαφορετικότητος ως στοιχείο θαυμασμού και ευαισθητοποίησης. Η πρωτοβουλία Clean Ocean, αναμένεται το 2023 να προβεί στην ανέλκυση ακόμη 30-50 ελαστικών από την ίδια περιοχή (τα οποία σε συνεργασία με την Ecoelastika θα πάρουν τον ενδεδειγμένο περιβαλλοντικά δρόμο τους) και να δημιουργήσει υποδομή (software εφαρμογή) για την καταγραφή ελαστικών που εντοπίζονται σε θάλασσες όλης της χώρας με σκοπό την οργάνωση ανέλκυσής τους.

Για το 2023, η TRIMORE Sport EventsXTERRA Greece, επιφυλάσσει ακόμη περισσότερα, καλώντας τους αθλητές όλων των επιπέδων και ηλικιών, μαζί με την παρέα – οικογένειά τους, να ζήσουν έντονα, μακριά από τις εικονικές πραγματικότητες των κινητών, υπολογιστών και τηλεοράσεων, διεκδικώντας την περιπέτεια και τη δράση σε υπέροχες περιοχές της Ελλάδος.

Με ένα δυνατό πρόγραμμα που ξεκινά νωρίς το Φεβρουάριο, στο κλειστό κολυμβητήριο του Χαλανδρίου, σε μια περίοδο έξω από τη Τριαθλητική σεζόν η οποία κανονικά θα ξεκινούσε τον Απρίλιο, καλεί τους Τριαθλητές όλων των επιπέδων αλλά και τους αθλητές των κολυμβητηρίων και των γυμναστηρίων, να δοκιμάσουν το Τρίαθλο σε μια εκρηκτική In door εκδοχή του.

In Pool TRIathlon Chalandri, στις 11 & 12 Φεβρουαρίου, στο κλειστό κολυμβητήριο 25 μέτρων του Χαλανδρίου, Νίκος Πέρκιζας. Το αγώνισμα πρόκειται να διεξαχθεί σε 25 σειρές προκριματικών των 10 αθλητών κάθε φορά για την ανάδειξη των 10 γρηγορότερων αθλητών κάθε φύλου, που θα απαρτίσουν ακολούθως τους τελικούς γυναικών και ανδρών. Η όλη εκδήλωση περιλαμβάνει πλούσιο παράλληλο και συμπληρωματικό πρόγραμμα για παιδιά, με το αθλητικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στις σκυταλοδρομίες κολύμβησης καθώς και το Swim Together.

Τον Απρίλιο, μία εβδομάδα μετά το Πάσχα, στις 21-23 Απριλίου, με επίκεντρο την Πλαζ Βουλιαγμένης, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το 10ο XTERRA Greece Off Road TRIathlon/Aquathlon. Πρόκειται για τον αγώνα της σειράς European Tour της XTERRA Planet, ο οποίος παραδοσιακά φιλοξενεί μεγάλο αριθμό από τους δυνατότερους αθλητές Off Road TRIathlon του πλανήτη (Elite/PRO, Παγκόσμιους πρωταθλητές, Ολυμπιονίκες κλπ) και ο οποίος για μια ακόμη φορά πρόκειται να βελτιωθεί, αναβαθμίζοντας την διαδρομή ποδηλάτου στο βουνό και εντάσσοντας ειδική διαδρομή ποδηλάτου και τρεξίματος εντός της οργανωμένης πλαζ, με την εγκατάσταση ειδικών ραμπών προκειμένου να προσφέρει θέαμα υψηλού επιπέδου σε όσους το παρακολουθήσουν από κοντά, ενώ οι σκυταλοδρομίες και το Cross Aquathlon θα δώσουν και πάλι τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το σπορ ακόμη περισσότεροι αθλητές.

Παράλληλα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός των εγκαταστάσεων της πλαζ, παιδικό Off Road TRIathlon την Κυριακή 23 Απριλίου, μυώντας τους μικρούς αθλητές στο ειδικό αυτό σπορ.

Θα ακολουθήσει τον Σεπτέμβριο (22-24), το ανανεωμένο 5ο TRIMORE Rethymno | ISOMAN, στο οποίο πέραν του Τριάθλου – ISOMAN για μικρούς και μεγάλους, το κολύμπι Open Water και το Τρέξιμο στο κύμα, θα δώσουν μια νέα δυναμική τροχιά στο ξεχωριστό Κρητικό event και θα συναρπάσουν αθλητικά.

Το κολύμπι, για πρώτη φορά θα ξεκινήσει από πλοίο και οι κολυμβητές θα κινηθούν κάθετα προς την ακτή, διανύοντας 500 μέτρα ή 2,5 χλμ, δίνοντας έναν τόνο μεγαλύτερης περιπέτειας αλλά και δυναμισμού στο σπορ.

Το τρέξιμο πόλης, θα αντικατασταθεί με τρέξιμο στην φανταστική αμμώδη παραλία του Ρεθύμνου στις αποστάσεις των 5 και 10 χλμ και οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία μιας δύσκολης δοκιμασίας σε μια υπέροχη παραλία λίγο πριν τη δύση του ηλίου.

Πλούσιο πρόγραμμα παιδικών αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων καθώς και πολιτιστικών δρώμενων, θα επενδύσουν με Ρεθυμνιώτικο/Κρητικό άρωμα και ακούσματα το event.

Αγώνες Τριάθλου

Αγώνες Τριάθλου

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)