Εξοπλισμός κολύμβησης : Wetsuit V:2από την 2XU

Τεστ αθλητικού εξοπλισμού  : Λουκία Λουκοπούλου

Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω την νέα μου στολή νεοπρέν. Πρόκειται για την V:2 της αυστραλέζικης μάρκας 2XU. Η στολή έχει έναν μεγάλο αριθμό χαρακτηριστικών που την κάνουν να ξεχωρίζει. Μεταξύ άλλων:

– «αυλάκια» σε διάφορα σημεία, τα οποία παγιδεύουν το νερό και καθιστούν τη στολή ιδιαίτερα υδροδυναμική,

– Πολλαπλά «πάνελ», ανάλογα με το σημείο της στολής, τα οποία ενισχύουν την πλευστότητα ακριβώς εκεί που πρέπει, επιτρέπουν το σωστό ρολλάρισμα του σώματος, και υποβοηθούν τις κινήσεις των ποδιών ώστε αυτά να παραμένουν ξεκούραστα για το ποδηλατικό σκέλος

– εξωτερικά (αλλά πολύ μαλακά) ελάσματα στους βραχίονες, τα οποία υποστηρίζουν την προώθηση του σώματος,

– μαλακό εσωτερικό, ευχάριστο στην επαφή με το σώμα,

– επικάλυψη με ειδικά υλικά όπως titanium alpha και nano SCS για ακόμη μεγαλύτερη πλευστότητα

Η επιλογή σωστού μεγέθους στη στολή είναι πολύ σημαντική. Η συγκεκριμένη προσφέρεται σε 16 διαφορετικά μεγέθη! Διάλεξα το μέγεθος που, σύμφωνα με τον κατασκευαστή,

καλύπτει τις κνήμες μου κατά τα ¾, και τους βραχίονές μου ως περίπου ένα δάχτυλο πάνω από τον καρπό. Αυτό κατέστησε το φόρεμα της στολής πανεύκολο και την εφαρμογή της τέλεια, σφιχτή, αλλά όχι περιοριστική. Η στολή είναι ιδιαίτερα μαλακή και ελαφριά, πράγμα που επιτρέπει το «ίσιωμά» της σωστά και εύκολα στα πόδια, πάνω από το τριαθλητικό φορμάκι, και το «τέντωμά» της πάνω στον κορμό. Το κλείσιμο γίνεται με τον κλασικό τρόπο, με λουρί που επιτρέπει το τράβηγμα του φερμουάρ από κάτω προς τα πάνω, και την ασφάλισή του με Velcro στον αυχένα.

Οι ραφές της στολής είναι ιδιαιτέρως χαμηλού προφίλ, οπότε δεν ένιωσα απολύτως καμία ενόχληση σε κανένα σημείο του σώματος. Ένα πράγμα μόνο με προβλημάτισε. Η λαιμόκοψη, σύριζα με τις κλείδες του λαιμού (όπως φαίνεται στην φωτογραφία) είναι σχετικά σφιχτή γύρω από τον λαιμό μου, και το γεγονός ότι έχει πολύ ρηχό «χείλος» με έκανε αρχικά να φοβηθώ ενδεχόμενο «κάψιμο» του δέρματος στην περιοχή του αυχένα (όπως έχει γίνει με άλλες στολές). Έβαλα φυσικά μια γερή δόση BodyGlide (http://www.bodyglide.com/) και … βούτηξα!

Η δοκιμή έγινε στη θάλασσα του Σχινιά, ημέρα με αρκετό αέρα και αναταραγμένη θάλασσα, γεγονός που απαιτούσε και δουλειά με τα πόδια για σταθεροποίηση, δυνατές χεριές, αλλά και πολύ συχνό σήκωμα του κεφαλιού για ανίχνευση των σημαδούρων! Η στολή απέδοσε τέλεια. Το αισθητά μικρότερο πάχος της στις μασχάλες και πίσω από τα γόνατα επιτρέπουν ανενόχλητα τις κινήσεις. Η χαμηλή λαιμόκοψη όχι μόνο δεν περιορίζει και δεν γδέρνει το δέρμα, αντίθετα αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευνοϊκή για τις στροφές και το ανασήκωμα του κεφαλιού. Η αυξημένη πλευστότητα της στολής, τέλος, είναι αισθητή και … καλοδεχούμενη. (Το ότι όμως εγώ παραμένω σχετικά αργή στο κολύμπι δεν διορθώνεται έτσι εύκολα … 😉

Οι καλές εντυπώσεις στο νερό, κορυφώθηκαν με την εύκολη αφαίρεσή της στη στεριά. Απροβλημάτιστη και γρήγορη λοιπόν η αλλαγή για το ποδήλατο!

Η V:2 είναι μια ποιοτική και τεχνολογικά εξελιγμένη στολή από μια μάρκα που φημίζεται για τις καινοτομίες της στο χώρο της τριαθλητικής ενδυμασίας και δικαιολογεί απόλυτα το σχετικά υψηλό της κόστος.

Η στολή είναι ευγενική χορηγία από το BikeMe.gr.

 

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.