Ultegra Di2

Στην έκθεση Ποδηλάτου «Bike Festival” είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την «ηλεκτρονική» Ultegra γνωστή και ως Ultegra Di2. O κ. Λάμπρος Κοτσώνης (Υπεύθυνος της Shimano στην Ν.Μανιατόπουλος ΑΕ)  ευγενέστατος – όπως πάντα – και με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση μας εξήγησε όλα τα πλεονεκτήματα που έχουν για τον ποδηλάτη. Ομως, μας προέτρεψε να την δοκιμάσουμε γιατί όπως μας είπε ότι “δεν μπορεί να καταλάβεις την διαφορά παρά μόνο έαν δοκιμάσεις την ηλεκτρονική Ultegra”. Είχε απόλυτο δίκηο.

Η Shimano αφού δοκίμασε επί δύο χρόνια την ηλεκτρονική Dura Ace (Dura Ace Di2) προχώρησε και στην μεταφορά της απόλυτα επιτυχημένης καινοτομίας και στην Ultegra. Μπορεί να είναι ακριβώς η ίδια καινοτομική εφαρμογή όπως και στην Dura Ace όμως αυτό που διαφέρει είναι η τιμή της. Σημαντικά πιο φθηνή και έτσι πολύ πιο προσβάσιμη σε μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό/ αθλητές.

Εχοντας επι χρόνια στο ποδήλατο την Ultegra μπορέσαμε να κάνουμε άμεσα την σύγκριση.

Η Shimano για να μην αλλάξει τις συνήθειες σε χιλιάδες χρήστες της Ultegra δεν έχει αλλάξει τίποτα τόσο στην φιλοσοφία όσο και στο τρόπο που γίνεται το ανέβασμα και το κατέβασμα ταχυτήτων. Ομως πλέον χρειάζεται ελάχιστη δύναμη για να γίνει μία αλλαγή. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η shimano χρειάζεται όσο δύναμη για να κάνουμε ένα κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή μας.

To βάρος στις μανέτες είναι μόλις 313 γραμμάρια (και οι δύο μαζί).

Η εργονομία είναι πάλι εξαιρετική. Υπάρχει δυνατότητα προσαρμογής στην απόσταση από το τιμόνι ώστε να προσαρμόζεται στα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του αναβάτη/ αθλητή άσχετα αυτός εάν έχει μεγάλη ή μικρή παλάμη και δάκτυλα.

Η μπαταρία λιθίου εξασφαλίζει 2000 χιλιόμετρα αυτονομίας ενώ απαιτούνται μόνο 90 λεπτά για την επαναφόρτισή της. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα ανάγνωσης του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)