Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ- Νέων 2η ημέρα: Εντυπωσιακός Ιακωβάκης

Με τον Περικλή Ιακωβάκη (ΕΚΑ Δωδώνη Ιωαννίνων) να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνιση του σε πρωινή κούρσα, ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου η δεύτερη και τελευταία ημέρα του κορυφαίου εγχώριου γεγονότος για την κατηγορία των Ανδρών – Γυναικών και Νέων.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης και παγκόσμιος πρωταθλητής των 400 μ. εμπ., διένυσε την απόσταση σε 49.04 εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην 4η Ολυμπιάδα της καριέρας του και έγινε ο δεύτερος κορυφαίος αθλητής φέτος στην Ευρώπη.

Μετά το 11.34 στα 100 μ., η υπόθεση ατομικό ρεκόρ στα 200 μ., από τον πρωινό προκριματικό έμοιαζε εύκολη. Η Μαρία Μπελιμπασάκη (Σητειακός) διένυσε την απόσταση σε 23.65 (1,3 μ./δ.) και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι ενώ έγινε η ένατη Ελληνίδα όλων των εποχών. Η Μπελιμπασάκη βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήτα 24.10 από το 2008 και αποτελεί ως σήμερα το πανελλήνιο ρεκόρ στις κορασίδες. Η Μπελιμπασάκη στον απογευματινό τελικό φαίνεται πως θα απειλήσει το πανελλήνιο ρεκόρ Νέων, το οποίο είναι 23.36

Δίχως να σπαταλήσουν δυνάμεις ολοκλήρωσαν τις εμφανίσεις τους στο προκριματικό του τριπλούν οι τρεις κορυφαίες Ελληνίδες. Καλύτερη από όλες ήταν η Βούλα Παπαχρήστου της ΑΕΚ, η οποία είχε άλμα στα 14,14 μέτρα. (0,10 μ./δ.) Η Νίκη Πανέττα “προσγειώθηκε” στα 13,88 μ. (2,00 μ./δ.) ενώ η Αθανασία Πέρρα (ΑΟ Μεγάρων) στο δεύτερο άλμα της έκανε 13,75 μέτρα (0,10 μ./δ.).

Στα 400 μ. εμπ. των γυναικών η καλύτερη επίδοση του προκριματικού ήρθε από την Νεάνιδα Ευφροσύνη Θεοδώρου (ΑΟ Μεγάρων) με 60.59. Η Χριστίνα Χατζή (Πίνδαρος Θηβών), η οποία προέρχεται από τραυματισμό τερμάτισε σε 60.79.

 

Στα 200 μ. των ανδρών, ο Λυκούργος Τσάκωνας (ΕΑΡ) τερμάτισε σε 20.71 (-0,10), επίδοση που ήταν η καλύτερη του προκριματικού.

 

Στο μήκος των ανδρών, το καλύτερο άλμα πραγματοποίησε ο Γιώργος Τσάκωνας, ο οποίος στην δεύτερη προσπάθεια του προσγειώθηκε στα 7,87 μέτρα (4,3 μ./δ/). Ο Τσάκωνας, όπως και ο Τσάτουμας, ο οποίος προσγειώθηκε στα 7,39 μ. (0,4 μ./δ.) προέρχονται από προβλήματα τραυματισμών.

Στα 7,53 μ. (0,6 μ./δ.) προσγειώθηκε ο Γαλαζούλας (ΠΓΣ), ενώ άλμα στα 7,26 μ. (0,3 μ./δ.) είχε ο Δημήτρης Διαμαντάρας (ΓΣ Κηφισιάς).

 

 

Δεκατρείς αθλήτριες πήραν την πρόκριση για τον τελικό του ύψους των γυναικών μεταξύ αυτών ήταν και η Τόνια Στεργίου (Κούρος Πατρών). Ο πήχης δεν χρειάστηκε να ανέβει πάνω από τα 1,65 μέτρα.

 

Στις γυναίκες την καλύτερη επίδοση των προκριματικω έκανε η Φωτεινή Δαγκλή (ΑΕΚ) με 2.16.89. Η Ελενα Φιλάνδρα (ΠΓΣ) ήταν δεύτερη στη σειρά της με 2.7.39, πίσω από την Μαρία Κλάδου (ΟΣΦΠ) με 2.17.04. Στους άνδρες, την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Κώστας Δουίκας (Πελασγός) 1.53.01, την πρόκριση για τον τελικό πήραν ακόμη ο Κώστας Νακόπουλος και Ανδρέας Δημητράκης.

 

Στον ακοντισμό γυναικών, η Σάβα Λίκα (ΠΓΣ) πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση, καθώς έστειλε το ακόντιο στα 57,02 μέτρα.

 

Τυπική διαδικασία ήταν και ο προκριματικός στο επί κοντώ των ανδρών. Την πρόκριση πήραν 12 αθλητές μεταξύ αυτών και ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο αγώνισμα, Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου), ο οποίος ξεπέρασε τα 4,60 μ., όσο δηλαδή χρειαζόταν για να ολοκληρώσει την υποχρέωση του προκριματικού.

 

Μία βολή στα 55,33 μ. ήταν αρκετή για τον Γιώργο Τρέμο (ΓΣ Τρικάλων) στη δισκοβολία, προκειμένου να περάσει στον απογευματινό τελικό.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)