Ασφαλής κολύμβηση

)

Η «Κόκκινη Σβούρα» στο Δεύτερο Πρόγραμμα – Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Η «Κόκκινη Σβούρα» στο Δεύτερο Πρόγραμμα – Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Και αυτό το καλοκαίρι δεν κρατιόμαστε για παραλία. Μπάνια, βουτιές, θαλάσσια σπορ ή έστω ξάπλα κάτω από αρμυρίκια- αρκεί να είμαστε κοντά στο θαλασσινό νερό και να είμαστε ασφαλείς. Αυτό ακριβώς κουβεντιάζουμε τον προπονητή τριάθλου Γιάννη Ψαρέλη.

Η «Κόκκινη Σβούρα» στο Δεύτερο Πρόγραμμα – Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

)Το Triathlon Lab χαρίζει σε τρεις ακροατές της Κόκκινης Σβούρας σημαδούρες για τη θάλασσα. Στείλτε mail από τώρα μέχρι και τις 20.00 σήμερα το βράδυ στο svoura@ert.gr και μπορεί να είστε κι εσείς ανάμεσα στους τυχερούς.

Γιάννης Ψαρέλης : Γεια σου Κόκκινη Σβούρα το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι το οποίο έχουμε περισσότερο ανάγκη από κάθε άλλη χρονιά έρχεται για να λυτρώσει την ψυχή και το σώμα μας.

Η κολύμβηση είναι άθλημα κατάλληλο για κάθε άνθρωπο και στις ελληνικές θάλασσες αυτή η μορφή άσκησης αναβαθμίζεται, γίνεται μία εμπειρία ζωής, λόγω του μοναδικού φυσικού κάλλους

Πώς να είμαστε ασφαλείς στη θάλασσα και στο κολύμπι και όταν κάνουμε θαλάσσια σπορ

Γιάννης Ψαρέλης

  • Ιατρικός προληπτικός έλεγχος, κυρίως καρδιολογικός, όπως εάν πηγαίναμε σε ένα κολυμβητήριο.

  • Εκμάθηση κολύμβησης σε κολυμβητήριο.

  • Κολύμβηση σε οργανωμένες πλαζ με παρακολούθηση ναυαγοσώστη.

  • Οχι βουτιές με το κεφάλι σε νερά που δεν γνωρίζουμε,

  • Να γίνουμε περισσότερο ορατοί σε σκάφη φορώντας έντονου χρώματος σκουφάκι και ρούχα και να έχουμε μαζί μας σημαδούρα ασφαλείας.

  • Όχι ηλιοθερπαπεία και μετά κολύμβηση ή άθληση

  • Κολύμβηση μετά από 3 ώρες μετά το τελευταίο γεύμα.

  • Κολύμβηση όχι μακριά από την ακτή.

  • Συνεχής ενυδάτωση

  • Γνωση των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής

Και γι’ αυτούς που θα μείνουν στις πόλεις υπάρχει και η εναλλακτική του κολυμβητηρίου;

Στο κολυμβητήριο βάζουμε τις βάσεις της ασφαλούς κολύμβησης.

Στην Αθήνα αλλά και σε αρκετές πόλεις στην Ελλάδα υπάρχουν Δημοτικά κολυμβητήρια(σχεδόν σε κάθε δήμο στην Αθήνα). Ανοιχτά κολυμβητήρια, ασφαλή για τα δεδομένα της εποχής μας που προσφέρουν στους δημότες μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)