Το 2018 ολοκληρώνεται σε μερικές μέρες. Κάνοντας μία σύντομη ανασκόπηση, βλέπουμε ότι το πρόγραμμα έχει συναντήσει την αποδοχή του αθλητικού κόσμου της πατρίδας. Το Sports Excellence έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με 7 Ομοσπονδίες και μαζί τους έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε προγράμματα ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα, καθώς και προγράμματα ολιστικής επιστημονικής και αθλητιατρικής ανάπτυξης των αθλητών που επιθυμούν την αθλητική αριστεία. Επιπρόσθετα έχουμε αρκετά ακόμα αιτήματα για νέες συνεργασίες από Ομοσπονδίες και άλλους φορείς.
Οι υπηρεσίες, σε συνάρτηση με την εκπαίδευση και την έρευνα είναι οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος. Τα στελέχη μας συνεργάζονται με αθλητικές ομοσπονδίες και τους συνδέσμους προπονητών, με στόχο το σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης προπονητών. Συνάμα, επιδιώκουμε να εκπαιδεύσουμε τους αθλητές σύμφωνα με τη σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση, η οποία μας κατευθύνει στο να τους καταστήσουμε υπεύθυνους για την αθλητική τους εξέλιξη («Let the athlete take the responsibility”). Η εκπαίδευση αυτή επεκτείνεται και στους γονείς, οι οποίοι αποτελούν τον πιο καθοριστικό «παράγοντα» του λεγόμενου «περιβάλλοντος ανάπτυξης» των
νεαρών αθλητών. Πεποίθησή μας είναι ότι «Αριστεία στο Σχολείο και η Αριστεία στον Αθλητισμό» είναι εφικτοί στόχοι, χωρίς ο ένας να αποκλείει ή να αποτελεί τροχοπέδη για τον άλλο.
Η έρευνα αποτελεί, όπως αναφέραμε, έναν από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος. Ευελπιστούμε το 2019 να αναβαθμίσουμε το επίπεδο της πρωτογενούς έρευνας και γι’ αυτό το λόγο προχωράμε στην πρόσληψη συνεργατών που θα ασχοληθούν αποκλειστικά με αυτό τον τομέα.
Όμως πέρα από τα παραπάνω, το Sports Excellence δεν μπορεί παρά να έχει ενεργό ρόλο μέσα στην κοινωνία και γι’ αυτό το πρόγραμμα «Κοινωνικής Ευθύνης» έχει τη μέγιστη προτεραιότητα στην καθημερινότητά μας με βασικούς άξονες :
Τις ευπαθείς ομάδες και τους ειδικούς πληθυσμούς
Την άρση των γεωγραφικών εμποδίων στην πρόσβαση στις υπηρεσίες που προσφέρει το Sports Excellence με μηνιαία
ταξίδια κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές
Το Sports Excellence έχει ως βασική αρχή λειτουργίας την ανοιχτή πρόσβαση και γι’ αυτό σας καλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μοιραστείτε τις σκέψεις σας.
Με εκτίμηση
Παναγιώτης Κουλουβάρης
Sports Excellence, Επιστημονικός Υπεύθυνος
About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)