ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ
Ο ρόλος ατόμων και συλλογικοτήτων ενάντια στο ψηφιακό πανοπτικόν
Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, στις 7.00 μ.μ.
Πολυχώρος Ανοιχτής Πόλης (Μέγαρο Ερμής)
Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, 1ος όροφος
Ομιλητές
Γιώργος Παπανικολάου (P2P Foundation, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο)
Αθηνά Καρατζογιάννη (University of Hull, παρέμβαση μέσω ίντερνετ)
Αντρέας Καρίτζης (Δρ. φιλοσοφίας, μέλος Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ)
Την ώρα που σε διεθνές επίπεδο διεξάγεται μια έντονη αντιπαράθεση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας στην εποχή των ψηφιακών τεχνολογιών και των big data, στην ελληνική δημόσια σφαίρα η σχετική συζήτηση παραμένει περιορισμένη. Στο πλαίσιο αυτό το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς διοργανώνει κύκλο εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Error 404 democracy not found».
Η εναρκτήρια εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον πόλεμο των παρακολουθήσεων και στο ρόλο που παίζουν σήμερα πληροφοριοδότες από το εσωτερικό κρατικών υπηρεσιών (whistleblowers), όπως οι Σνόουντεν και Μάνινγκ. Απέναντι στις αποκαλύψεις τους, οι κυβερνήσεις απαντούν με σκληρές διώξεις, αμφισβήτηση ελευθεριών του τύπου και περιορισμό δικαιωμάτων των πολιτών. Παράλληλα, η τεχνολογική δυνατότητα συλλογής και επεξεργασίας τεράστιου όγκου δεδομένων (όχι μόνο από το κράτος, αλλά και από εμπορικές εταιρείες) δημιουργεί πλέον την ανάγκη θέσπισης νέων ρυθμίσεων προστασίας της ιδιωτικότητας και τροφοδοτεί νέες διεκδικήσεις.
Οι τρεις ομιλητές θα καταθέσουν τις εκτιμήσεις τους για τις διαστάσεις που παίρνει το παγκόσμιο πανοπτικόν, το πώς μπορούν οι κοινωνίες να προστατευθούν από αυτό, αλλά και την προσέγγιση των σχετικών προσπαθειών από αριστερή σκοπιά.
Οι επόμενες εκδηλώσεις θα είναι αφιερωμένες στο ρόλο των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ στην ψηφιακή εποχή καθώς το πώς αυτή μεταλλάσσει τη διεθνή πολιτική. Το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.
Σημείωση:
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα προβληθεί σύντομο βίντεο με τίτλο «Why care about the NSA» σχετικά με τις παρακολουθήσεις των ιδιωτικών επικοινωνιών των πολιτών και τη συλλογή των προσωπικών τους δεδομένων. Το βίντεο μεταφράστηκε και υποτιτλίστηκε με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.


About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)