Θεσσαλονίκη, 20 Μαΐου 2016
8.000 χιλιόμετρα σε 14 ώρες και συνεχίζουμε να τρέχουμε χωρίς τερματισμό
Ο πιο πρωτότυπος και μοναδικός δωρεάν αγώνας δρόμου βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες σε εξέλιξη. Η Θεσσαλονίκη αγκαλιάζει και φέτος τη διοργάνωση, η ΔΕΘ άνοιξε τις πύλες της και πλήθος κόσμου τρέχει, περπατάει και βοηθάει με κάθε του βήμα την οικονομική στήριξη των συλλόγων “Παιδικές Καρδιές” και “Ελπίδα”.
Την εκκίνηση έδωσε ο τέταρτος παγκόσμιος πρωταθλητής, Κώστας Μπανιώτης ενώ παρόντες ήταν η αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης για θέματα αθλητισμού, παιδείας και πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου, ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζίκας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης, ο γενικός διευθυντής, Αλέξης Τσαξιρλής, αλλά και εκπρόσωποι των χορηγών Cyta, Βίκος, Γατίδης και Dimakis. Δυναμικό παρών έδωσαν και οι ακαδημίες στίβου του Ηρακλή και ο Σύλλογος Εξαιρετικά Ελλήνων Διακριθέντων Αθλητών.
Τα πρώτα χιλιόμετρα έχουν ήδη διανυθεί τόσο από μεμονωμένους πολίτες, αθλητές και τις ομάδες των χορηγών Cyta, Γατίδης και Dimakis αλλά και την Κουρκουρίκης Running Team που συμμετέχει στο 3ο “Τρέξε Χωρίς Τερματισμό” με όλα τα μέλη της. Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τα χιλιόμετρα που θα διανυθούν και θα μετατραπούν σε χρήματα για την ενίσχυση του κοινωφελή σκοπού του αγώνα.
Ήδη έχουν διανυθεί 8.000 χιλιόμετρα και συνεχίζουμε να τρέχουμε χωρίς τερματισμό. Η “μάχη” για την πρωτιά είναι έντονη και όπως φαίνεται θα κρατήσει μέχρι τέλους. Οι συμμετέχοντες που έχουν διανύσει τα περισσότερα χιλιόμετρα μέχρι τώρα είναι οι εξής:
- Θεόδωρος Περπερίδης 120 χιλιόμετρα
- Κωνσταντίνος Σασάκαρος 115 χιλιόμετρα
- Αναγνώστης Κωκονιάς 98 χιλιόμετρα
- Βαλάντης Μπούμπαρης 88 χιλιόμετρα
- Σταύρος Μαυρίδης 81 χιλιόμετρα
Η πρώτη γυναίκα στη λίστα με τους πρώτους είναι η Κυριακή-Δήμητρα Αμπραχίμ που βρίσκεται στη 12η θέση με 51 χιλιόμετρα.
Η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον με ακόμα περισσότερες συμμετοχές. Σας περιμένουμε όλους στη ΔΕΘ για να τρέξουμε χωρίς τερματισμό για καλό σκοπό γιατί το κάθε βήμα μετράει.

About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)