Jonathan Rapp : “Γύρισε από τον θάνατο” και κέρδισε Ironman

Ο Αμερικάνος αθλητής Jonathan Rapp πέρσι είχε πάρα πολύ σοβαρό τροχαίο κατά την διάρκεια της ποδηλατικής του προπόνησης – όταν ασυνείδητος οδηγός τον χτύπησε και τον παράτησε στην μέση του δρόμου- και εάν δεν υπήρχε ένας αξιωματικός του στρατού να του παρέχει άμεσα τις πρώτες βοήθειες είναι σίγουρο ότι σήμερα δεν θα ζούσε. Ενα λεπτό αργότερα να έφτανε και όλα θα είχαν τελειώσει.Ο Tom Sanchez, μόλις 48 ώρες πριν να πετάξει για το Αφγανιστάν πήγαινε σπίτι του όταν είδε μία ουρά από αυτοκίνητα. Υστερα είδε έναν ποδηλάτη ξαπλωμένο στο έδαφος και γύρω ποτάμι από υγρά που στην αρχή νόμιζα ότι ήταν υγρά αυτοκινήτου. Αργότερα ανακάλυψε ότι ήταν το αίμα του. Στην συνέχεια είδε μία μεγάλη τρύπα στον λαιμό του και προσπάθησε να βρει τρόπο να σταματήσει την αιμοραγία. Αυτό μάλλον ήταν καταλυτικό για την σωτηρία του αθλητή μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Η γυναίκα του Rapp καθώς περνούσε η ώρα όλο και ανησυχούσε και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ο άντρας της δεν συκώνει το τηλέφωνο. Ετσι κατάλαβε ότι καθώς περνούσε η ώρα ότι κάτι έχει συμβεί και καλούσε τα νοσοκομεία. Τελικά την κάλεσε η αστυνομία για να την ενημερώσει για το συμβάν. Της έφυγε το τηλέφωνο από τα χέρια από το σοκ…. Οταν πήγε στο νοσοκομείο περίμενε επί ώρες για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του άντρα της.

Το περίεργο είναι οτι το τροχαίο συνέβη σε έναν δρόμο όπου ο ίδιος ο Rapp περιγράφει ως ασφαλή και με μεγάλη/ καλή ορατότητα. Το ατύχημα ήταν τέτοιο ώστε να μπουν γυαλιά από το τζάμι του αυτοκινήτου στον λαιμό του αθλητή και να του κόψουν τις δύο αρτηρίες. Ευτυχώς είχε άγγελο που ακούει στο όνομα του αξιωματικού Sanchez και όπως οι ίδιος παραδέχεται εάν δεν ήταν εκεί θα είχε πεθάνει.

Το σοβαρό τροχαίο που είχε όχι μόνο δεν του στέρησε την ζωή αλλά ούτε και μπόρεσε να του στερήσει την θέληση να αθλείται. Η νίκη του στον Καναδά ένα μόλις χρόνο μετά το τροχαίο είναι ένα μήνυμα θάρρους και θέλησης ενός ανθρώπου που δεν αφήνει τίποτα να του στερήσει να κάνει αυτό που αγαπάει. Ετσι νομίζουμε ότι η 29η έκδοση του Ironman στον Καναδά δεν μπορεί παρά να κυριαρχείται από την παρουσία και νίκη του Jonathan Rapp.  Εμείς απλά παραθέτουμε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα – Επαγγελματίες Αντρες

1 Rapp, Jordan 8:28:09
2 Abel, Torsten 8:41:09
3 Jammaer, Bert 8:42:34
4 Bagg, Christopher 8:47:25
5 Blake, Jasper 8:50:30
6 Gray, Nigel 8:57:41
7 Russell, Matthew 8:59:31
8 Wurtele, Trevor 9:05:19
9 Tremblay, Scott 9:07:03
10 Shortis, Jason 9:12:55

 

Αποτελέσματα – Επαγγελματίες Γυναίκες

1 Ellis, Mary 9:03:13
2 Loeffler, Kim 9:34:54
3 Kessler, Meredith 9:37:22
4 Gross, Sara 9:46:56
5 Whitby, Fiona 10:13:28
6 Cooper-scott, Haley 10:34:41
7 Nishiuchi, Maki 10:44:42
8 Alldritt, Miranda 11:11:24
9 Keller, Fernanda 11:26:40

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)