Μανώλης Κατσιαδάκης, Γ.Γ. ΕΟΕ: Bγάζω κραυγή αγωνίας, δεν πάει άλλο!
Σάκης Βασιλειάδης:« Για όλο τον ελληνικό αθλητισμό μένουν περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ!»
Σάκης Βασιλειάδης: «Προτείνουμε: Επαναφορά των ομοσπονδιών στους φορείς Γενικής Κυβέρνησης. Ποσόστωση από τον ΟΠΑΠ για 4 χρόνια με 10-15 εκατομμύρια το χρόνο. Σταδιακή προσαρμογή των περικοπών ως το 2016, όπως αναφέρει το προηγούμενο μεσοπρόθεσμο. Διασφάλιση προυπολογισμού για τις ομοσπονδίες τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων ευρώ. Διαφύλαξη αθλητικών χώρων για τη νεολαία».
Συνεχίζει ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος που λέει: ««Ο αθλητισμός σηκώνει ψηλά το κύρος και το όνομα της χώρας. Αυτό θέλουν να το μηδενίσουν!»
«Με τον αθλητισμό ασχολούνται περιπου 1,5 εκατομμύρια οικογένειες. Δηλαδή περίπου το 60-70% του ελληνικού λαού! Γιατί γυρίζουν την πλάτη σε αυτό τον κόσμο. Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό, έχει να κάνει με παιδιά και νεολαία, που ο αθλητισμός τους κρατάει μακριά από τα μπαρ, τις καφετέριες, τα ναρκωτικά και την εγκληματικότητα. Ολα αυτά πέρα από το τεράστιο αγαθό που είναι η υγεία! Παγκόσμιοι δείκτες λένε ότι για ένα ευρώ στον αθλητισμό κερδίζεις 7 ευρώ από την υγεία»
Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος προσθέτει: «Εάν ψηφιστούν οι περικοπές, μας τελείωσαν! Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Πάμε για λουκέτο από 1-1-2013, καθώς δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και θα σταματήσουμε όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες…Είναι ντροπή να πηγαίνει στον αθλητισμό μας το 0,007% του προυπολογισμού…».
Στη συνέχεια επανήρθε ο Μανώλης Κατσιαδάκης, λέγοντας: «Η απόφαση ήταν ειλημμένη. Τέρμα τα χρήματα στον αθλητισμό. Αυτό είχαν αποφασίσει χωρίς να γνωρίζουν τις συνέπειες. Είναι οι τρομακτικές οι συνέπειες και αυτό πρέπει να βγει προς τα έξω».
«Ο καινούργιος χρόνος θα μας βρει με κλειστές ομοσπονδίες. Δεν είναι απειλή αυτό, είναι η πραγματικότητα. Δεν θα έχουμε χρήματα να κάνουμε αγώνες και καμία άλλη δραστηριότητα».
Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΕ να ζητάει τη βοήθεια όλων για να σωθεί ο αθλητισμός.
About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)