1ος Ημιμαραθώνιος : Μεγάλη συμμετοχή …αλλά και πολλά προβλήματα στην διοργάνωση.

Editorial. Ο πρώτος ημιμαραθώνιος δρόμος που διοργανώθηκε εχθές με εκκίνηση και τερματισμό το στάδιο του Δήμου Μαραθώνα κατάφερε να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό αθλητών όμως αντικειμενικά είχε πάρα πολλά διοργανωτικά προβλήματα.

 

Νομίζουμε ότι το Δελτίο Τύπου τον διοργανωτών θα έπρεπε να είναι σε χαμηλότερους τόνους καθώς αυτά που είδαμε εχθές δεν μπορούν να συνοδεύονται από πανηγυρισμούς.

Μερικά από τα προβλήματα στην χθεσινή διοργάνωση :

Σταθμοί ανεφοδιασμού.

 

  • Οι σταθμοί ανεφοδιασμού θα έπρεπε να είναι σε πολύ συγκεκριμένα σημεία δηλαδή : 5 -7,5 -10-12,5-15-17,5-20.
  • Θα έπρεπε να προσφέρουν κρύο ή έστω δροσερό νερό και όχι σχεδόν «ζεστό» νερό.
  • Τα μπουκαλάκια του νερού πρέπει να προσφέρονται ανοιχτά στους αθλητές.
  • Επίσης θα έπρεπε να υπάρχουν ποτήρια νερού σε όλους τους σταθμούς. Κατανάλωση και σπατάλη χωρίς λόγο.
  • Ισοτονικά θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον κάθε 5 χλμ καθώς και κάποιο αναψυκτικό.
  • Το Powerade είναι υπέρτονο, δεν κάνει για το τρέξιμο.
  • Δεν υπήρχαν σφουγγάρια.
  • Δεν υπήρχαν αναψυκτικά.
  • Δεν υπήρχαν gel υδατανθράκων.
  • …..

Ζώνη τερματισμού. Η ζώνη τερματισμού θα έπρεπε να έχει οργανωθεί πολύ πιο απλά. Με το που τελειώνει ο αθλητής να περνάει μέσα από χοάνη και να του κρεμάνε το μετάλλιο τερματισμού και ύστερα να του πέρνουν το τσιπάκι. Γιατί να είναι τόσο μακριά όλα αυτά κανένας δεν κατάλαβε.

 

Ελλειψη Μεταλλίων και νερών στην ζώνη τερματισμού. Στον τερματισμό προσέφεραν μόνο ζεστό νερό και μετά από κάποιο σημείο τελείωσε το νερό και επίσης τελείωσαν τα μετάλλια τερματισμού. Αρκετοί αθλητές έφυγαν από τον αγώνα χωρίς να πάρουν το μετάλλιο τερματισμού.

 

Σχολιασμός. Ο εκφωνητής δεν μπορεί να λέει ότι του έρθει στο κεφάλι. Το λέμε πολύ κομψά…

 

Ζώνη Τερματισμού -Ισκιος για τους αθλητές.Με τόσο έντονη ζέστη δεν υπήρχε χώρος για τους αθλητές μετά τον αγώνα να προστατευτούν από την ζέστη…κάποιο στάδιο, κάποια τέντα!!!

 

Χωρίς να καταγράφονται στα αρνητικά απλά ως προτάσεις:

Χρονομέτρηση. Θα έπρεπε το πρώτο τσεκάρισμα χρόνων να γίνει στο 10χλμ ακριβώς – και όχι πριν το U-Turn- διασφαλίζοντας με άλλο τρόπο ότι όλοι θα περάσουν από το U-turn που ήταν μόνο 200 μέτρα πιο κάτω. Επίσης έπρεπε να δοθούν χρόνοι στα 10χλμ.

Ανακοίνωση χρόνου εκκίνησης. Οταν λέμε ότι θα δοθεί η εκκίνηση σε 15-10 λεπτά πρέπει να είναι ακριβής χρόνος και όχι στο περίπου.

 

Στα θετικά της διοργάνωσης :

  • Ο καθαρός αωνιστικός χώρος (clean field of play) και η εξαιρετική δουλειά των ανθρώπων της τροχαίας.
  • Το πολύ χαμηλό entry fee
  • To εξαιρετικό μετάλλιο

 

Ελπίζουμε τα μέσα ενημέρωσης να κάνουν αντικειμενική ενημέρωση και όχι να αναπαράγουν μόνο τα δελτία τύπου των διοργανωτών. Η κριτική που ασκούμε είναι απόλυτα αντικειμενική και αποσκοπεί στο να αντιμετωπίζουν με περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα οι διοργανωτές τους αγώνες και με περισσότερο σεβασμό τους αθλητές. Δεν είναι τα επιθυμητά αυτά που σημειώσαμε αλλά τα απολύτως απαραίτητα!!! Ελπίζουμε και τα άλλα μέσα ενημέρωσης επιτέλους να κάνουν πραγματικό ρεπορτάζ από τους αγώνες και όχι να κάνουν δημόσιες σχέσεις.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)