O Γιατρός Γιάροσλαβ Κοβατς σπάει το ρεκόρ διαδρομής στο Challenge Almere 2018

Μια εκπληκτική έκδοση του Challenge Almere-Άμστερνταμ τελείωσε με ένα απίστευτο αποτέλεσμα. Ο Σλοβένος Jaroslav Kovacic πήρε τη νίκη, νικώντας τον Cameron Wurf (AUS), μεταξύ άλλων. Επιπλέον, έσπασε το ρεκόρ αγώνα, το οποίο ήταν 7:57:46 από το 1999 (που κρατιέται από τον Jan van Marel). Τελικά, ο Kovacic τελείωσε σε εκπληκτικό χρόνο 7:55:43. Η νίκη των γυναικών ήταν για την Yvonne van Vlerken. Έχει παρατείνει τον τίτλο της πέρυσι και τελείωσε μετά τις 9:00:01 με μεγάλο προβάδισμα

Ο αγώνας των ανδρών άρχισε αμέσως καλά για τον Kovacic. Μαζί με τον Ολλανδό Evert Scheltinga, βγήκε από το νερό πρώτος μετά από 50:07. Ακολουθήθηκε από μια ομάδα που περιλάμβανε Cameron Wurf, Marc Unger, Diederik Scheltinga και Tjardo Visser σε λίγο περισσότερο από 3 λεπτά. Ωστόσο, ο Kovacic επικεντρώθηκε σε ένα πράγμα: ,, Επικεντρωνόμουν στην δική μου απόδοση και ήξερα ότι θα μπορούσα να τρέξω καλά. Αυτό ήταν το μόνο που σκέφτηκα. Έπρεπε να πάρω τη νίκη τρέχοντας γρήγορα. “

Ενώ ο Kovacic οδήγησε τα πρώτα 60 χιλιόμετρα της ποδηλασίας μαζί με το Scheltinga, ήταν ο Ολλανδός που διέφυγε εκείνη τη στιγμή. Εν τω μεταξύ, ο Wurf ξεκίνησε μια πολύ ισχυρή δυνατό ρυθμό στην ποδηλασία και κατάφερε να ξεκαθαρίσει το χάσμα των τριών λεπτών γρήγορα. Μετά από 110 χιλιόμετρα, ο Αυστραλός ανέλαβε το προβάδισμα από το Scheltinga και δεν το έδωσε μακριά για πολύ καιρό. «Ήμουν τυχερός που ήμουν σε μια δυνατή ομάδα στην κολύμβηση», λέει ο Wurf. «Έδωσα τα πάνα  στο ποδήλατο, για να δώσω  ευκαιρία στον εαυτό μου να κερδίσω. Ήμουν άδειος κατά τη διάρκεια του τελευταίου μέρους της διαδρομής. Αλλά το πλήθος ήταν καταπληκτικό εδώ. “

Ο Wurf βρισκόταν στην κορυφή για μεγάλο χρονικό διάστημα, επίσης κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου, αλλά σε απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων πριν από το τερματισμό του τον πέρασε ο Kovacic. “Τότε ήξερα ότι τελείωσε. Δεν θα μπορούσα να ακολουθήσω. Αλλά αυτό ήταν ένα είδος προπόνησης αγώνα για μένα, έτσι είμαι πολύ ικανοποιημένος. “

Όταν ο Kovacic ξεπέρασε τον Wurf, γνώριζε ήδη ότι θα κερδίσει. «Αυτός ήταν ο καλύτερος αγώνας μου ποτέ. Απλά ήξερα ότι ήταν δυνατό. Χιλιόμετρα πέρασαν από το τρέξιμο και τελικά υπήρχε ένα ευτυχές τέλος “.

Ο Kovacic τελικά τελείωσε στις 7:55:43. Ο Cameron Wurf τερμάτισε δεύτερο στις 8:00:55. Ο Dane Kristian Høgenhaug διεκδίκησε την τρίτη θέση ολοκληρώνοντας σε χρόνο 8:03:31.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)