Bike Festival : Ολοκληρώθηκε η τριήμερη γιορτή του ποδηλάτου

Για δεύτερη φορά στην “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι φιλοξενήθηκε η ετήσια γιορτή του ποδηλάτου, γνωστή ως  “Bike Festival” (συνέχεια της έκθεσης Bike & Run expo). Ο χώρος πολύ ιδιαίτερος δημιουργεί από μόνος του ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και ταιριάζει/ δένει απόλυτα με την κολτούρα του ποδηλάτου.

Η Τεχνόπολις είναι πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας και δίπλα σε σταθμό του μετρό και έτσι βοήθησε σημαντικά ώστε να είναι πολύ μεγάλη η προέλευση του κόσμου.

Τα περίπτερα προσεγμένα και πιο εντυπωσιακά από πέρσι, τα ποδήλατα που είδαμε μας έκαναν να ονειρευτούμε ως μικρά παιδιά. Ονειρευτήκαμε τρεις μέρες ότι είμαστε σε μία ποδηλατικά φιλόξενη πόλη και όχι στην εχθρική προς τα ποδήλατα και τους ποδηλάτες Αθήνα. Ομως το όνειρο δυστυχώς κράτησε μόνο τρεις μέρες. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρχουν παρόμοιες τέτοιες εκδηλώσεις πιο συχνά και σε περισσότερα μέρη στην Ελλάδα.

 

Φυσικά εξαιρετικό το θέαμα στις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν. Ελπίζουμε του χρόνου να υπάρχουν ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις και φυσικά ακόμα μεγαλύτερη γκάμα τριαθλητικών προιόντων.

 

 

 

 

 

 

Καθώς δεν υπήρχε – και σωστά έπραξαν οι διοργανωτές – εισητήριο εισόδου είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάποιος ασφαλείς εκτιμήσεις για τον αριθμό των φίλων του ποδηλάτου που επισκέφτηκαν αυτές τις τρεις μέρες το φεστιβάλ.  Ομως όλοι συμφωνούν ότι ο αριθμός των επισκεπτών ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από πέρσι. Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στις επιχειρήσεις που στήριξαν τον θεσμό καθώς και σε όσους γενικότερα βοήθησαν στην επιτυχημένη υλοποίηση των εκδηλώσεων του τριημέρου.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)