5ο Τεύχος του περιοδικού TriathlonWorld

Στο πέμπτο τεύχος του περιοδικού το οποίο θα ανεβεί στο Ιντερνετ σε δύο εβδομάδες υπάρχει κεντρικό αφιέρωμα «Πως να γίνετε καλύτεροι Τριαθλητές»

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Γιάννης Ψαρέλης μας δήλωσε σχετικά : ” Σε αυτό το τεύχος δεν έχουμε εστιάσει σε συγκεκριμένη απόσταση αλλά δίνουμε συμβουλές οι οποίες είναι χρήσιμες για όλους τους αθλητές όλων των επιπέδων και όλων των μορφών και αποστάσεων Τριάθλου. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για το περιοδικό ότι μας παραχώρησε συνέντευξη η Kate Allen, η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας. Είναι υποχρέωση μου να ευχαριστήσω τον κ. Κασίμη καθώς και τις κυρίες Μπαρμπαρούτση και Ψούνη. Νοιώθω πολύ τυχερός που το περιοδικό έχει αυτό του επιστημονικού επιπέδου συνεργάτες.

 

Τέλος θα πρέπει να αναφέρω για ακόμα μία φορά το περιοδικό υπάρχει εξαιτίας της κας. Χριστίνας Χαραμουντάνη και της κας.Ευτυχίας Φιλαλήθη, οι οποίες δικαιωματικά έχουν τον πρώτο λόγο σε ότι αφορά το περιοδικό και οι οποίες έχοντας μακροχρόνια πορεία στον ελληνικό αθλητισμό έχουν φτιάξει κάτι πολύ ιδιαίτερο. Το αναφέρω γιατί νοιώθω λίγο άβολα όταν δέχομαι καθημερινά τα συγχαρητήρια από συναθλητές μου ενώ όλη την δουλειά την έχει κάνει η κα. Χαραμουντάνη και η κα. Φιλαλήθη. Ιδιαίτερα η κα.Χαραμουντάνη αποδεικνύει για ακόμα μία φορά την αγάπη της για τον ελληνικό αθλητισμό.

Το επόμενο βήμα είναι η ύπαρξη και αγγλικής έκδοσης, κάτι το οποίο νομίζω ότι αναβαθμίζει την όλη ύπαρξη του περιοδικού κάνοντας το «προσβάσιμο» σε όλο τον κόσμο. Ειλικρινά είναι κρίμα να μην είναι προσβάσιμα άρθρα υψηλού επιπέδου και αποκλειστικές συνεντεύξεις. Φυσικά κάθε αρχή και δύσκολη αλλά νομίζω με τέτοιους συνεργάτες όλα γίνονται πρακτικά εύκολα.»

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)