35ος Αγώνας Δρόμος Υγείας Αθήνας 20 χλμ. και 2 χλμ. για παιδιά

Άνοιξαν οι εγγραφές για το 20άρι της Αθήνας!!

35ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. και 2 χλμ. για παιδιά

Η παραλιακή είναι έτοιμη να γεμίσει δρομείς την Κυριακή 11 Μαρτίου. Πρόκειται για τον γνωστό Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. που φέτος γιορτάζει τα 35α γενέθλιά του και σας καλεί να τα γιορτάσετε μαζί του. Για όσους πιστούς αλλά και νέους φίλους του αγώνα οι εγγραφές ανοίγουν την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στις 12:00.

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στις 12:00 θα ανοίξουν οι εγγραφές για τη συμμετοχή στον 35ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. και 2 χλμ. για παιδιά που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αθηνών σε συνεργασία και συνδιοργάνωση με το περιοδικό Runner.

Ο αγώνας κρατάει όλα τα στοιχεία που τον συγκαταλέγουν σε ένα από τoυς πιο αγαπημένους αγώνες των δρομέων στα 35 χρόνια του αλλά εμπλουτίζεται και με νέα στοιχεία με σκοπό την επιπλέον ανάπτυξή του.

Έτσι στον φετινό αγώνα ορίζεται όριο εγγραφών που είναι 1.750 δρομείςγια τον αγώνα των 20 χλμ. και 250 δρομείς για τον αγώνα των παιδιών.

Με έμφαση στη συλλογικότητα

Με στόχο την ανάδειξη των ομάδων φέτος θα υπάρξει ομαδική βαθμολογία και βράβευση των τριών πρώτων Συλλόγων-Ομάδων η κατάταξη των οποίων θα γίνεται με βάση το άθροισμα των καθαρών χρόνων τερματισμού των πέντε (5) πρώτων δρομέων κάθε ομάδας. Νικήτρια ομάδα θα είναι αυτή με τον μικρότερο χρόνο.

Ξεχωριστό έπαθλο θα δοθεί επίσης και στην πολυπληθέστερη ομάδα.

Ακολουθούν τα στοιχεία του αγώνα όπως εμφανίζονται στην προκήρυξη.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

 

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: Κεντρικός στίβος εγκαταστάσεων Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά

Ώρα εκκίνησης: 10:00 π.μ.

Απόσταση αγώνα: 20 χλμ.

 

Περιγραφή διαδρομής αγώνα: Εκκίνηση με ¾ στροφής μέσα στο στάδιο του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, έξοδος από την νότια πύλη εγκαταστάσεων ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά (Παραλιακή) – Λεωφόρος Ποσειδώνος προς Γλυφάδα – οδός Διαδόχου Παύλου (Παραλία Γλυφάδας) – (Παραλιακή) Λεωφόρος Ποσειδώνος- (Παραλιακή) Λεωφόρος Κ. Καραμανλή – στροφή για Καβούρι, Οδός Ακτής / Ηλ. Ηλιού / Γρ. Λαμπράκη, μετά τη διασταύρωση με την οδό Κρόνου αναστροφή (10χλμ.) και επιστροφή. Τερματισμός με ¾ στροφής μέσα στο στάδιο του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά.

Σημείωση: Η διαδρομή είναι μετρημένη όπως επίσης καθ’ όλο το μήκος της θα είναι φυλασσόμενη από την Τροχαία Ελληνικού και με κώνους επί της δεξιάς λωρίδας του οδοστρώματος. Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

 

Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 5ο χλμ. (νερό), στο 10ο χλμ. (νερό + ενεργειακό ποτό), στο 15ο χλμ. (νερό + ενεργειακό ποτό) και στον τερματισμό (νερό + ενεργειακό ποτό).

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά και τα ανεπίσημα αποτελέσματα θα αναρτηθούν άμεσα κατά τη διάρκεια των τερματισμών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον τερματισμό ενώ τα επίσημα θα δημοσιευθούν αφού επικυροποιηθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

Δικαίωμα συμμετοχής – Όριο εγγραφών: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

Στον αγώνα θα υπάρξει όριο εγγραφών που ορίζεται σε 1750 για τον αγώνα των 20 χλμ. και 250 για τον αγώνα των παιδιών.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία πληρωμής και όχι την ημερομηνία εγγραφής.

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τα πρώτα 10 χλμ. σε 1:25 και τη συνολική προσπάθειά τους σε 2:40. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες: έως 35, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75+

Ξεχωριστό έπαθλο θα απονεμηθεί στην πολυπληθέστερη ομάδα.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Σημείωση: Για να πραγματοποιηθεί βράβευση σε μία κατηγορία θα πρέπει να έχουν τερματίσει τουλάχιστον 4 δρομείς στην ίδια κατηγορία, διαφορετικά θα βραβευθεί μόνο ο πρώτος της κατηγορίας.

 

Παράλληλοι αγώνες

α) Αγώνας Συλλόγων – Ομάδων Δρομέων: Στη φετινή διοργάνωση θα υπάρξει ομαδική βαθμολογία και βράβευση των τριών πρώτων Συλλόγων-Ομάδων. Κάθε ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον πέντε (5) δρομείς (άνδρες ή γυναίκες) και η κατάταξη θα γίνεται με βάση το άθροισμα των καθαρών χρόνων τερματισμού των πέντε (5) πρώτων δρομέων κάθε ομάδας. Νικήτρια ομάδα θα είναι αυτή με τον μικρότερο χρόνο.

Η εγγραφή των μελών κάθε ομάδας μπορεί να γίνεται και ατομικά, για την έγκυρη όμως συμμετοχή της είναι απαραίτητη η συγκεντρωτική δήλωση των μελών της από τον υπεύθυνο της ομάδας.

Θα υπάρχει και η δυνατότητα σε συλλόγους δρομέων και ομάδες να κάνουν ομαδική δήλωση συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που θα τους αποσταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail). Η ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 5 άτομα. Περισσότερες πληροφορίες στο 2117506685.

β) Αγώνας 2 χλμ. για παιδιά και νέους δρομείς

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους, διαφορετικά (σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής) θα πρέπει να παρευρεθεί ο κηδεμόνας κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής. Στον αγώνα θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική χρονομέτρηση και θα υπάρξουν 4 ηλικιακές κατηγορίες σε αγόρια και κορίτσια έως 9, 10-12, 13-15 και 16-18 ετών.

Βραβεύσεις θα γίνουν στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας.

 

Σε όσους τερματίσουν τον αγώνα των 2 χλμ. θα τους δοθεί αναμνηστικό Δίπλωμα και Μετάλλιο.

γ) Σκυταλοδρομία 2Χ10 χλμ.

Και φέτος θα πραγματοποιηθεί αγώνας σκυταλοδρομίας 2Χ10 χλμ. έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όσους δεν επιθυμούν ή δεν διαθέτουν την κατάλληλη φυσική κατάσταση να λάβουν μέρος στον αγώνα. Οι ομάδες θα αποτελούνται από δύο (2) δρομείς ανεξάρτητα από το φύλο και την ηλικία. Η εκκίνηση του αγώνα αυτού θα γίνει ταυτόχρονα με τον αγώνα των 20 χλμ. και η μεταφορά του δρομέα που θα τρέξει το κομμάτι της επιστροφής στο σημείο αλλαγής (αναστροφή) θα γίνει με λεωφορείο της διοργάνωσης.

 

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα των 20 χλμ. και για τη σκυταλοδρομία (και για τους δύο δρομείς) διαμορφώνεται ως εξής:

Περίοδος εγγραφής-πληρωμής Κόστος συμμετοχής ατομικό Κόστος συμμετοχής σκυταλοδρομία

 

Έως 17/2 10 € 25 €

Από 18/2 έως και 24/2 15 € 35 €

Από 25/2 έως και 2/3 20 € 40 €

 

Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει: Αναμνηστικό μετάλλιο, Αναμνηστικό δίπλωμα, Νερό, Ενεργειακό ποτό, Μπανάνα, Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, Δωρεάν γεύμα (Pasta Party) και μεταφορά (για τη σκυταλοδρομία).

Για τον αγώνα των 2 χλμ. για παιδιά η συμμετοχή είναι Δωρεάν.

 

Τρόποι πληρωμής:

 

α) Με πιστωτική κάρτα μέσω της υπηρεσίας easypay της Τράπεζας Πειραιώς

β) Ονομαστική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

1. Εθνική Τράπεζα 060/440018-62

(IBAN: GR93 0110 0600 0000 0604 4001 862)

2. Τράπεζα Πειραιώς 5071035282753

(IBAN: GR47 0172 0710 0050 7103 5282 753).

Δικαιούχοι λογαριασμών Σ. Παπαγεωργίου Ν. Πολιάς Ο.Ε.

 

Σε περίπτωση που δεν γίνει ονομαστική κατάθεση δεν είναι δυνατή η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας και δεν θα μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη. Θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του δρομέα σε περίπτωση που αυτός δεν είναι ο καταθέτης. Σε περίπτωση ομαδικής πληρωμής θα πρέπει να αναγράφονται τα ονόματα όλων των δρομέων.

γ) Μετρητοίς στα γραφεία του RUNNER καθημερινά 10 π.μ. – 5 μ.μ., Λασκαράτου 5, 4ος όροφος, 11141 Αθήνα, 2117506685 ή στα γραφεία του ΣΔΥ Αθηνών κάθε Δευτέρα 6:00μμ – 9:00μμ., Κορδάτου 15, Αθήνα, 10437, 210 5245403.

 

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις-πληρωμές συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 ή μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου συμμετοχών.

 

Τρόποι δήλωσης συμμετοχής:

α) Ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθηνών www.sdiathens.gr και του περιοδικού RUNNER www.runnermagazine.gr

β) Στα γραφεία του RUNNER καθημερινά 10 π.μ. – 5 μ.μ., Λασκαράτου 5, 4ος όροφος, 11141 Αθήνα, 2117506685 ή στα γραφεία του ΣΔΥ Αθηνών κάθε Δευτέρα 6:00μμ – 9:00μμ., Κοδράτου 15, Αθήνα, 10437, 210 5245403

γ) Σε επιλεγμένους αγώνες και εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν.

 

Πληροφορίες:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.runnermagazine.gr ή επικοινωνήστε με την οργανωτική επιτροπή στο 2117506685 ή στο info@runnermagazine.gr

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)