Χούμας: « Η κολύμβηση καταφέρνει να σταθεί όρθια στη δύσκολη αυτή περίοδο»

Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ. Ολοκληρώθηκαν χθες οι χειμερινοί αγώνες κατηγοριών, στα κολυμβητήρια της Νίκαιας και του Ποσειδωνίου Θεσσαλονίκης.

Στο κολυμβητήριο της Νίκαιας, δεν είχαμε μεγάλες επιδόσεις, αν και η συμμετοχή ήταν μεγάλη.

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ Χριστόδουλος Χούμας σχολιάζει: «Οι αγώνες που διεξήχθησαν σε δύο κολυμβητήρια, είχαν μεγάλη συμμετοχή, και κολυμβητών και σωματείων και με αρκετή διάρκεια, παρ’ όλα αυτά όμως δεν είχαμε υψηλού επιπέδου επιδόσεις. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κολύμβηση, σε σχέση με άλλα αθλήματα, είναι οι πισίνες και το εκ περιτροπής κλείσιμο των κολυμβητηρίων. Ολόκληρές περιοχές, όπως η Κρήτη, αλλά και η Βόρειος Ελλάδα, έχουν μείνει καιρό χωρίς πισίνα, με κολυμβητήρια, που λόγω εξόδων, υπολειτουργούσαν ή δεν λειτουργούσαν. Είχαμε και τις άσχημες καιρικές συνθήκες, έτσι οι κολυμβητές δεν μπόρεσαν  να βρεθούν στην καλύτερη τους φόρμα, αυτή την εποχή. Ελπίζω στη συνέχεια η Πολιτεία, να στηρίξει την Ομοσπονδία, αλλά και γενικότερα το άθλημα ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουν οι κολυμβητές, κανονικά στις προπονήσεις και να έρθουν και τα ανάλογα αποτελέσματα».

Ο κ, Χούμας όμως είναι αισιόδοξος και ελπίζει σε καλύτερους χρόνους στο επόμενο χειμερινό ραντεβού, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, της ΟΠΕΝ κατηγορίας, στη Λάρισα: « Παρά τα προβλήματα της πάντως η κολύμβηση καταφέρνει να σταθεί όρθια, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, που περνάμε όλοι και όχι μόνο ο αθλητισμός. Τόσο η Ομοσπονδία όσο και οι γονείς, στηρίζουν όσο μπορούν την προσπάθεια των παιδιών. Πιστεύω ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Λάρισα, στην προσπάθεια που κάνει η ΚΟΕ, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και γενικά της  ελληνικής Περιφέρειας, που στηρίζει την κάθε προσπάθεια, θα έχουμε καλύτερες και υψηλού επιπέδου επιδόσεις. Πρόκειται για έναν  αγώνα στόχο, για πολλούς μεγάλους κολυμβητές και οι επιδόσεις θα είναι υψηλού επιπέδου ώστε να έρθουν και τα όρια για το Ευρωπαϊκό εφήβων-νεανίδων».

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)