Το ΤΤ «έτρεξε» στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών

Δελτίο Τύπου – Το ΤΤ «έτρεξε» στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Επίσημος Χορηγός 29ου Κλασικού Μαραθωνίου – Ονομαστικός Χορηγός Παιδικού Αγώνα 700 μέτρων

Δίπλα σε αθλητές, πολίτες και παιδιά «έτρεξε» φέτος το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που υποστήριξε ως επίσημος χορηγός τον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών και ως ονομαστικός χορηγός του Παιδικού Αγώνα (Kid’s Run) 700μ.

Προβάλλοντας το ιδεώδες της ευγενούς άμιλλας και παράλληλα τονίζοντας την πολιτιστική – ανθρωπιστική διάσταση του Αγώνα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επέλεξε φέτος να ενισχύσει οικονομικά τα συσσίτια απόρων του Δήμου Αθηναίων που διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με αγορά γευμάτων, για κάθε τερματισμό υπαλλήλου της Τράπεζας που συμμετείχε στον Κλασικό Μαραθώνιο των 42 χιλιομέτρων καθώς και στα 5 και 10 χιλιόμετρα.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Τραπεζικών Προϊόντων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Δημήτρης Παπαγεωργόπουλος σήμανε στις 10.45 το πρωί της Κυριακής 13 Νοεμβρίου την έναρξη του «Αγώνα Παίδων 700μ. – Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο/Kid’s Run 700 m», επί της Λ. Βασιλίσσης Όλγας, μπροστά από το Ζάππειο.

Ο αγώνας των μικρών δρομέων διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά που συμμετείχαν να βιώσουν την αξία της συμμετοχής και της σωματικής άσκησης, αλλά και το ξεχωριστό συναίσθημα του τερματισμού μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Υπολογίζεται ότι στο φετινό Αγώνα Παιδιών 700μ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ελάβαν μέρος περίπου 300 παιδιά, ηλικίας 9 – 12 ετών.

Οι…λιλιπούτειοι δρομείς Ανδρέας Τσεκούρας και Νάντια Λιανού τερμάτισαν πρώτοι στην παιδική κατηγορία αγοριών και κοριτσιών αντίστοιχα, γεμίζοντας συναισθήματα χαράς και περηφάνιας τους παρευρισκόμενους στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Οι μικροί αθλητές βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Κλέωνα Παπαδόπουλο, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους και τους συνεχάρη δίνοντας τους συμβολικά και τον κουμπαρά  του ΤΤ.

Χαιρετίζοντας τη συμμετοχή όλων ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε έναν τόσο σημαντικό θεσμό όπως ο Κλασικός Μαραθώνιος. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, επεκτείνοντας τη συνεργασία του με τον ΣΕΓΑΣ, φέτος «τρέχει» δίπλα στους αθλητές και τους πολίτες ως Επίσημος Χορηγός, αλλά και ως εθελοντής, μέσω των εργαζομένων της Τράπεζας, που δήλωσαν μαζική συμμετοχή στο αθλητικό αυτό γεγονός. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μέσω της ενέργειας αυτής δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να συμμετάσχουν βάζοντας από νωρίς τον αθλητισμό στη ζωή τους».

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)