Τελετή βράβευση της ΕΟΕ

Δελτίο Τύπου της ΕΟΕ. Η καρδιά του αθλητισμού και του Ολυμπισμού χτύπησε απόψε το βράδυ της Δευτέρας στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στην εκδήλωση για τη βράβευση των Ολυμπιονικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012». Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος έκανε τον απολογισμό της θητείας της διοίκησης για την τετραετία 2009 – 2012.

Στη λαμπρή τελετή έδωσαν το «παρών» ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, το μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου, ο Πρόεδρος της Φιλίππου Ένωσης Γιώργος Βαρδινογιάννης, η πρώην Υπουργός Φάνη Πετραλιά, βουλευτές, τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, Ολυμπιονίκες, αθλητές, προπονητές, εκπρόσωποι των Αθλητικών Ομοσπονδιών και προσωπικότητες του αθλητικού χώρου.

Στην ομιλία του ο κ. Σπύρος Καπράλος ανέλυσε λεπτομερώς την επίτευξη των στόχων που είχε θέσει η διοίκηση το 2009, αναλύοντας όλες τις ενέργειές της που έγιναν γύρω από τους εξής πέντε άξονες: Την οικονομική αυτάρκεια της ΕΟΕ, την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των Αθλητών μας, τη διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας, το άνοιγμα των εγκαταστάσεων της ΕΟΕ στο κοινό και την καταπολέμηση του Ντόπινγκ και της Βίας.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της ΕΟΕ τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους της ΕΟΕ, τους συνεργάτες   και, κυρίως,  όλους τους εθελοντές των εκδηλώσεών μας που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την επιτυχία του έργου μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα μέλη της Ολομέλειας για την ιδιαιτέρως εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια. Πιστεύω ότι οι όποιες αντιθέσεις ή διαφωνίες  συνεισέφεραν και αυτές στις πιο σωστές επιλογές και στη λήψη καλύτερων αποφάσεων. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες μας, που στις διοργανώσεις που μας εκπροσώπησαν, κράτησαν ψηλά τη σημαία της Ελλάδας και μας έκαναν υπερήφανους! Για αυτούς άξιζαν οι κόποι μας και για αυτούς πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε».

Το λόγο πήρε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης που μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Είναι μέρα χαράς και γιορτής σήμερα αλλά θα ήθελα να πω μερικά πράγματα. Εμείς αναλάβαμε τον Ιούλιο και δεν βρήκαμε προϋπολογισμό. Εγώ την πρόταση που υπήρχε την ψήφισα και τον Αύγουστο, την έκανα προϋπολογισμό. Και δηλώνω εδώ, ότι κατά 98-99% οι Ομοσπονδίες για πρώτη φορά στην ιστορία παίρνουν τα χρήματα αυτά, δηλαδή τα χρήματα που υπήρχαν στον προϋπολογισμό. Δυστυχώς του χρόνου τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα κι εμείς έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε τα εθνικά κολυμβητήρια ανοιχτά, χωρίς να πληρώνει κανένας γονιός για το παιδί του. Αυτός είναι ο στόχος και θέλω να τον τονίσω. Αν πολεμήσουμε όλοι μαζί και βοηθήσει και ο ΟΠΑΠ, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπροστά μας είναι το μέλλον και πρέπει να βοηθήσουμε τους αθλητές να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα.»

Στην τελετή απονεμήθηκαν στους τρεις αθλητές που πήραν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τα σχετικά βραβεία που έχει θεσμοθετήσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Στον χάλκινο Ολυμπιονίκη του Τζούντο, Ηλία Ηλιάδη, το απένειμε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, στη χάλκινη Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, το έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και στη  χάλκινη Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας, Αλεξάνδρα Τσιάβου, το απένειμε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης.

Ακολούθησε η βράβευση όσων αθλητών κατετάγησαν μέχρι την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ τιμήθηκαν και οι προπονητές τους.

Αναλυτικά:

Λευτέρης Κόνσολας – Παναγιώτης Μαγδανής (κωπηλασία), 8η θέση Προπονητής: Πολυχρόνης Βλασταρίδης. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου.

Δέσποινα Σολωμού – Ευαγγελία Πλατανιώτη (συγχρονισμένη κολύμβηση), 8η θέση. Προπονήτρια: Ναταλία Τσερνέτσκα. Την απονομή έκαναν η πρώην Υπουργός και Αντιπρόεδρο του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Φάνη Πετραλιά.

Σπύρος Λεμπέσης (στίβος), 7η θέση. Προπονητής: Αντώνης Παπαδημητρίου. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης.

Κώστας Φιλιππίδης (στίβος), 7η θέση. Προπονητής: Δημήτρης Κυτέας. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της Φιλίππου Ένωσης Γιώργος Βαρδινογιάννης.

Βύρων Κοκκαλάνης (ιστιοπλοΐα), 6η θέση. Προπονητής: Δημήτρης Πηλιχός. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Δημοσθένης Ταμπάκος.

Βασίλης Τσολακίδης (γυμναστική), 6η θέση. Προπονητής: Αλέξανδρος Ιωακειμίδης. Την απονομή έκανε ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Αθανάσιος Βασιλειάδης.

Βασιλική Βουγιούκα (ξιφασκία), 5η θέση. Προπονητής: Γκαμπριέλ Ντούτια. Την απονομή έκανε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης.

Γιάννης Χρήστου, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας, Στέργιος Παπαχρήστος (κωπηλασία), 4η θέση. Προπονητής: Αθανάσιος Αθανασιάδης. Την απονομή έκανε η ΓΓΑ Κυριακή Γιαννακίδου.

Σπύρος Γιαννιώτης (κολύμβηση), 4η θέση. Προπονητής: Νίκος Γέμελος. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Αλεξάνδρα Τσιάβου – Χριστίνα Γιαζιτζίδου (κωπηλασία), χάλκινο μετάλλιο. Προπονητές: Απόστολος Παλαιοπάνος, Τζιοβάνι Ποστιλιόνε. Την απονομή έκανε το μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου.

Ηλίας Ηλιάδης (τζούντο), χάλκινο μετάλλιο. Προπονητής: Νίκος Ηλιάδης. Την απονομή έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τίμησε και τους χορηγούς και υποστηρικτές της που συνέβαλαν τα μέγιστα, για να πάνε 103 αθλητές και αθλήτριες στο Λονδίνο και να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την ΟΠΑΠ Α.Ε. που ήταν ο Μέγας Χορηγός της Προολυμπιακής Ομάδας, βράβευσε στο πρόσωπο του Πρόεδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου, Κωνσταντίνου Λουρόπουλου, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Παύλος Κανελλάκης.

Το βραβείο της Olympic Air παρέλαβε η Διευθύντρια Μάρκετινγκ & Δημοσίων Σχέσεων Ρένα Σωτηριάδου από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μάρκετινγκ της ΕΟΕ, Αθανάσιο Κανελλόπουλο.

Για την Adidas Hellas S.A. το βραβείο απονεμήθηκε στον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο Andreas Gellner, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ Ιωάννη Βασιλειάδη.

Για την BMW Hellas, το βραβείο παραδόθηκε στον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο Σπύρο Φίλιππα, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Σπύρο Ζαννιά.

Στην Procter & Gamble Hellas και την Διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων Δέσποινα Πάσσαρη, βράβευσε ο Ταμίας της ΕΟΕ Αντώνης Νικολόπουλος, ενώ βραβείο απονεμήθηκε και στην Samsung Electronics Hellas S.A.

Ειδικά βραβεία δόθηκαν στον Α.Ο. Αχαΐας «ΓΑΛΗΝΗ» και στον Πρωτοπρεσβύτερο Αντώνη Ρουμελιώτη από τον πρώην ΓΓΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή και στον προπονητή της ξιφασκίας Ευστάθιο Γεροσίδερη για το «ευ αγωνίζεσθαι», από τον Πρόεδρο της ΕΦΙΠ Γιώργο Λενό και το Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής ΕπιτροπήςFair Play Iωάννη Ψιλόπουλο.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)