Στους αυριανούς τελικούς Γρηγοριάδης – Βουρνά

Πολύ καλές ήταν οι εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών στους απογευματινούς αγώνες που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο στο Ντέμπρετσεν, αφού σημειώθηκαν 2 Πανελλήνια ρεκόρ (Βουρνά – 4×100 Ελεύθερο γυναικών), αλλά και δύο προκρίσεις σε τελικούς (Γρηγοριάδης – Βουρνά). Εξίσου καλή ήταν και η εμφάνιση του Φώτη Κολίοπουλου. Αναλυτικά:

Η Κριστέλ Βουρνά έκανε την υπέρβαση στον πρώτο απογευματινό ημιτελικό με ελληνικό ενδιαφέρον και προκρίθηκε στον τελικό των 50μ. πεταλούδα, κάνοντας μάλιστα Πανελλήνιο ρεκόρ (26.63), και σημειώνοντας τον 6ο καλύτερο χρόνο στις δύο σειρές του αγωνίσματος.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Άρης Γρηγοριάδης, αμέσως μετά την Κριστέλ Βουρνά, αφού τερμάτισε δεύτερος, λίγο πιο πάνω από το Πανελλήνιο ρεκόρ(το οποίο κατέχει ο ίδιος) με χρόνο 53.89. Έτσι προκρίθηκε στον αυριανό τελικό των 100μ. Ύπτιο.

Στην τρίτη ελληνική συμμετοχή, ο 21χρονος Φώτης Κολιόπουλος έκανε χρόνο 23.92 στα 50μ. Πεταλούδα (ατομικό ρεκόρ) τερματίζοντας 12ος, και δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό του αγωνίσματος.

Νέο Πανελλήνιο στα 4×100

Στην σκυταλοδρομία η Νόρα Δράκου ξεκίνησε καλά, και έδωσε τέταρτη (55.76) την θέση της στην Θεοδώρα Γιαρένη (56.09), η οποία άλλαξε με την Νέρι Νιαγκουάρα βρισκόμενη στην πέμπτη θέση. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια έκανε πολύ καλή κούρσα, βρέθηκε τέταρτη, αλλά άλλαξε με την Κριστέλ Βουρνά στην πέμπτη θέση και πάλι. Η νεαρή κολυμβήτρια έχασε στο νήμα την τέταρτη θέση από τις Ουγγαρέζες, με την ελληνική συμμετοχή να κάνει εν τέλει νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, με χρόνο 3:42.09.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

50μ. Πεταλούδα: Κριστέλ Βουρνά (4η) 26.63 –Πανελλήνιο Ρεκόρ – (ημιτελικός)

100μ. Ύπτιο: Άρης Γρηγοριάδης (2ος) 53.89 (ημιτελικός)

50μ. Πεταλούδα: Φώτης Κολιόπουλος (12ος) 23.92 (ημιτελικός)

4×100μ. Ελεύθερο :Νόρα Δράκου, Θεοδώρα Γιαρένη, Νέρι Νιαγκουάρα, Κριστέλ Βουρνά  (5ες)  3:42.09 – Πανελλήνιο ρεκόρ – (τελικός)

Χρυσάφης Βαγγελακάκης (προπονητής Α. Γρηγοριάδη): «Η πρόκριση για τον Άρη ήταν κάτι αναμενόμενο. Πλέον ο στόχος μας είναι το μετάλλιο στον αυριανό τελικό, και γιατί όχι να μην είναι ακόμη και το χρυσό, που θα μπορέσει να το διεκδικήσει με έναν χρόνο γύρω στ 53.50. Είναι πολύ δύσκολο να κάνει χαμηλότερο χρόνο, γιατί το ρεκόρ των 53 δευτερολέπτων τον είχε κάνει με τα παλιά, ολόσωμα μαγιό» είπε και συνέχισε «Είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να μας στηρίξει για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Θέλω να σας πω ότι ο στόχος της χρονιάς είναι ο τελικός στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου. Γι’ αυτό δουλεύουμε όλη τη χρονιά, και θα παλέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Τέλος θεωρώ ότι μια επιτυχία του Άρη, θα δώσει ώθηση και στα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονται εδώ».

Γιώργος Λεκάκης (προπονητής Κριστέλ Βουρνά): «Η Κριστέλ ήρθε εδώ για να πετύχει Πανελλήνια ρεκόρ! Και το έκανε. Πλέον θα αγωνιστεί δίχως άγχος στον αυριανό τελικό, και θα προσπαθήσει να χαμηλώσει κι άλλο τον χρόνο της, και γιατί όχι να μην καταφέρει και κάτι περισσότερο. Ποτέ δεν πρέπει να βάζεις στοπ στα όνειρά σου».

Δημήτρης Δαμασιώτης (προπονητής Φώτη Κολιόπουλου): «Είμαι ικανοποιημένος, αν και ο Φώτης έκανε ένα μικρό λάθος στα τελευταία 5μ. που του στέρησε ένα ακόμη καλύτερο χρόνο. Όμως δεν μπορείς να μην είσαι ικανοποιημένος από ένα παιδί, που ήρθε εδώ με 24.05 και έφτασε στα 23.92. Το μέλλον του ανήκει».

Χριστόδουλος Χούμας (Τεχνικός Σύμβουλος ΚΟΕ): «Είμαι ικανοποιημένος με τις σημερινές εμφανίσεις, αλλά θα ήμουν περισσότερο ικανοποιημένος αν τα κορίτσια μας στα 4×100 ελεύθερο, που έσπασαν δύο φορές το Πανελλήνιο ρεκόρ, δεν τα ξεπερνούσε στον τερματισμό η Ουγγαρία. Δεν περίμενα να γίνει αυτό, στην προσπάθειά μας  να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βέβαια, τίποτα δεν έχει κριθεί. Στην Ολυμπιάδα θα πάνε οι 12 ομάδες από το Παγκόσμιο της Σαγκάης, και εκρεμμούν άλλες τέσσερις θέσεις, με τους καλύτερους χρόνους που θα σημειωθούν σε όλους τους αγώνες παγκοσμίως. Ήδη, μας έβαλε από πίσω η Ιταλία, που δεν ήταν στις πρώτες 12, αλλά και η Ουγγαρία, που δεν την περίμενα». Αναφερόμενος στις υπόλοιπες εμφανίσεις, ήταν λιττός στις κουβέντες του, λέγοντας πως όλοι έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις, δίνοντας προβάδισμα στον άρη Γρηγοριάδη για κάποιο μετάλλιο, χωρίς όμως να θέλει να αναφερθεί περαιτέρω.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το κλίμα ήταν συναισθηματικά φορτισμένο στους απογευματινούς αγώνες, αφού σαν σήμερα είχε γεννηθεί ο Νορβηγός κολυμβητής Αλεξάντερ Ντάλε Όεν, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή πριν από 3 βδομάδες.

Στην φωτογραφία διακρίνεται η Κριστέλ Βουρνά.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)