Σπύρος Γκοτζιάς : Το ανερχόμενο αστέρι του Ελληνικού Tριάθλου στην Ολυμπιακή απόσταση.

Ο Σπύρος Γκοτζιάς ξεκίνησε να κάνει προπόνηση με την Αθηναική Ομάδα Τριάθλου  (Athens Triathlon Team by Smart Sport & TriathlonWorld) από τον Αύγουστο του 2011. Η γνωριμία είχε γίνει μέσω του Νίκου Ράπτη από το bikeme.gr. Ο Νίκος μας είχε μιλήσει τόσο για το αθλητικό του ταλέντο όσο και τον χαρακτήρα του.

Βέβαια, αναλύοντας τα μέτρια αγωνιστικά του αποτελέσματα παραξενευτήκαμε. Ομως είχαμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτά που μας είχε μεταφέρει ο Νίκος. Οι πρώτες συναντήσεις με τον Σπύρο μας έκαναν να καταλάβουμε τους λόγους για τα μέτρια αγωνιστικά του αποτελέσματα.

Αρχικά όταν έκανε κάποια προπονητικά τεστ (κυρίως ταχύτητας και δύναμης των κάτω άκρων) πιστέψαμε ότι κάνει λάθος στα αποτελέσματα που μας έδινε. Σιγά σιγά διαπιστώσαμε ότι τα στοιχεία ήταν ακριβή και ότι πράγματι έχει εξαιρετική έμφυτη ταχύτητα και δύναμη στα κάτω άκρα.

Καθώς ξεκίνησε προπόνηση μαζί μας είδαμε σιγά σιγά να μεταμορφώνεται όχι μόνο σε επίπεδο χρόνων αλλά και αθλητικής νοοοτροπίας. Οι γονείς του τον στηρίζουν σε κάθε βήμα του και ο ίδιος φαίνεται να έχει συναίσθηση της ευθύνης που έχει κυρίως απέναντι στον εαυτό του. Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι κρίσημα για την αθλητική εξέλιξη του Σπύρου στο Τρίαθλο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον ίδιο για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει τους τελευταίους μήνες και στον Νίκο Ράπτη που τον στηρίζει χορηγικά. Επίσης χρειάζεται να τονίσουμε ότι ο Σπύρος έχει την τύχη να γυμνάζεται στις εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις της Σχολής Ευελπίδων.

Triathlon World: Σπύρο μίλησέ μας για εσένα και κυρίως για το ξεκίνημά σου στον αθλητισμό;

Σπύρος Γκοτζιάς : Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη στις  15 Σεπτεβρη 1989. Μεγάλωσα στην Αθήνα και κατοικώ στην Αργυρούπολη. Είμαι στο ΙV o έτος στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Ξεκίνησα την κολύμβηση σε ηλικία 3 ετών. Η πρώτη μου σημαντική διάκριση ήταν σε ηλικία 13 ετών στο Πανελληνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης που είχε διεξαχθεί στην Χίο. Ξεκίνησα το 2002 κάνοντας 4:35  στα 400 μέτρα (1η θέση στο πανελλήνιο παμπαίδων Β) και με 18:07 στα 1500 (2η θέση)

Triathlon World : Καλύτερος χρόνος που έχεις κάνει στα 1500 μέτρα;

Σπύρος Γκοτζιάς : 17:31 από το 2003 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων Α

 

Triathlon World: Πότε ξεκίνησες τρίαθλο

Σπύρος Γκοτζιάς : Την ανοιξη του 2011

 

Triathlon World: Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το 2012 και γενικότερα

Σπύρος Γκοτζιάς : Στόχος μου είναι να κάνω πρωταθλητισμό αρχικά σε εθνικό επίπεδο και να διερευνήσω την δυνατότητα συμμετοχής και διακρίσεων σε αγώνες στο εξωτερικό. Ομως πέρα από αυτό προσπαθώ να μένω προσηλωμένος στην αθλητική βελτίωση και να θέτω ποσοτικούς στόχους, π.χ. στην κολύμβηση να κολυμπήσω κάτω από 18 λεπτα τα 1500μ και να τρέξω κάτω από 33, το ποδήλατο είναι σε δεύτερη μοίρα τουλάχιστον για την ώρα….

Triathlon World : Πόσες ώρες προπονείσαι κάθε εβδομάδα;

Σπύρος Γκοτζιάς : Προπονούμαι γύρω στις 15 ώρες εβδομαδιαιος (5 προπονήσεις κολυμπι και απο 3 σε ποδήλατο και τρέξιμο με δυνατές προπονήσεις διάθλου τα ΣΚ)

 

Triathlon World : Ποιοι είναι οι χορηγοί σου;

Σπύρος Γκοτζιάς : Από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με το άθλημα με στήριξε το bikeme.gr.