ΣΕΓΑΣ : Οι υποψήφιοι κορυφαίοι των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου

Δελτίο Τύπου ΣΕΓΑΣ. Έξι αθλητές και δύο αθλήτριες κυρίως από τους δρόμους μεγάλων αποστάσεων και το βάδην έχουν επιλεγεί ώστε να είναι υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου και της κορυφαίας του τριμήνου Σεπτεμβρίου –Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2011 στην μηνιαία δημοσκόπηση του ΣΕΓΑΣ που γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του www.segas.gr

Αυτή τη φορά όμως το χρονικό διάστημα επεκτείνεται στους τρεις μήνες λόγω της μικρής σε διάρκεια αγωνιστικής σεζόν που περιλαμβάνει διοργανώσεις κυρίως με κούρσες δρόμου και βάδην. Έτσι στο διάστημα αυτό ξεχώρισαν:

Γυναίκες: Σοφία Ρήγα (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος), Δέσποινα Ζαπουνίδου (ΦΟ Αριδαίας)

Ανδρες: Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Ολυμπιακός ΣΦΠ), Κώστας Πούλιος (ΠΑΟ), Βασίλης Χρυσικός (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών), Κώστας Ντεντόπουλος (ΑΕ Ολυμπιας Πάτρας), Δημήτρης Χονδροκούκης (Ολυμπιακός ΣΦΠ) και ο Κώστας Φιλιππίδης  (ΓΣ Βόλου)

Η Σοφία Ρήγα (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) με επίδοση 2.45.43 στέφτηκε νικήτρια στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου και ήταν η πρώτη ελληνίδα στον 29ο ΚΜΑ τερματίζοντας στην 5η θέση του διεθνή αυτού αγώνα.

Η χρονιά για την πρωταθλήτριά μας ήταν απόλυτα επιτυχημένη αφού ένα μήνα πριν (9 Οκτωβρίου) έλαβε μέρος και τερμάτισε στην 7η θέση του Μαραθωνίου «Maratona d´Italia, memorial Enzo Ferrari», στο Κάπρι της Ιταλίας με εξαιρετικό χρόνο 2:41:37 στον πρώτο της επίσημο μαραθώνιο στη καριέρα της. Το χαμηλό όριο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου είναι 2.43.00 και φυσικά η αθλήτριά μας το ξεπέρασε αλλά η συγκεκριμένη διαδρομή δεν έχει τα απαραίτητα κριτήρια ώστε να «μετρήσει» το όριο.

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Ολυμπιακός ΣΦΠ) κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου με επίδοση 2:24:10 που του έδωσε και την 7η θέση στον 29ο ΚΜΑ και φυσικά πήρε την καλύτερη θέση από τους συμπατριώτες μας αθλητές που συμμετείχαν.

Στο διεθνή Μαραθώνιο του Βερολίνου που έγινε στις 25/9 όπου ξεχώρισε βέβαια ο Κενυάτης Πάτρικ Μακάου με το παγκόσμιο ρεκόρ 2.03.38,  ο Κώστας Πούλιος (ΠΑΟ) τερμάτισε 16ος, μετά από εξαιρετική προσπάθεια, σε 2:17:12 που είναι νέο ατομικό ρεκόρ και –χαμηλό- όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Από τον Μαραθώνιο στο Βάδην όπου o Βασίλης Χρυσικός (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών) κατέκτησε για πρώτη φορά  τον τίτλο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 50 χλμ βάδην ανδρών, που διεξήχθη στις 6/11 στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, αφού τερμάτισε σε 4 ώρες 17 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα.

Στα 20 χιλιόμετρα βάδην γυναικών, στο διεθνές μίτινγκ βάδην που διεξήχθη την Κυριακή 23/10 στο Μπέργκαμο της Ιταλίας νικήτρια αναδείχθηκε η Δέσποινα Ζαπουνίδου (ΦΟ Αριδαίας) που κάλυψε την απόσταση σε 1 ώρα 32.47. Λίγες ημέρες νωρίτερα η πρωταθλήτριά μας, στο Κιάσο της Ελβετίας  επίσης στα 20χλμ βάδην με χρόνο 1,33,34 πήρε την 2η θέση δείχνοντας ότι είναι πολύ κοντά στην επίτευξη του υψηλού ορίου για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου (1,33,30)

Νικητής στα 10χλμ βάδην εφήβων, στο Μπέργκαμο, ήταν ο Κώστας Ντεντόπουλος (ΑΕ Ολυμπιας Πάτρας) με χρόνο 44.06.6, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Παίδων.

Μετά τον Μαραθώνιο και το βάδην τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε και τους αγώνες Ντάιαμοντ  Λιγκ στους οποίους διακρίθηκαν ο Δημήτρης Χονδροκούκης (Ολυμπιακός ΣΦΠ) και ο Κώστας Φιλιππίδης  (ΓΣ Βόλου) που έγιναν πρώτος και δεύτερος Έλληνας αθλητής αντίστοιχα που κερδίζουν σε αυτόν τον αγώνα.

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης, ο οποίος μετά την 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού αναδείχθηκε νικητής στον 1ο εφετινό τελικό που έγινε στη Ζυρίχη. Ο Έλληνας πρωταθλητής κέρδισε στο ύψος με άλμα στα 2.32μ που ισοφάρισε για μία ακόμη φορά την ατομική του επίδοση και άφησε πίσω του όλα τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος.

Νικητής του «Ντάιμοντ Λιγκ» στις Βρυξέλλες στο επί κοντώ με άλμα στα 5.72 μέτρα ήταν ο Κώστας Φιλιππίδης. Μια επιτυχία που επιβεβαιώνει ότι ο πρωταθλητής μας,  6ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Νταεγού είναι στην ελίτ του αγωνίσματος και κλείνει με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική χρονιά.

 

Οι υποψηφιότητες Σεπτεμβρίου/Οκτωβρίου/Νοεμβρίου συνοπτικά:

 

Γυναίκες: Σοφία Ρήγα (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος)

Δέσποινα Ζαπουνίδου (ΦΟ Αριδαίας)

 

Ανδρες: Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

Κώστας Πούλιος (ΠΑΟ)

Βασίλης Χρυσικός (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών)

Κώστας Ντεντόπουλος (ΑΕ Ολυμπιας Πάτρας)

Δημήτρης Χονδροκούκης (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

Κώστας Φιλιππίδης  (ΓΣ Βόλου)

 

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)