Πόσο πολύ θέλεις την φανέλα με το ουράνιο τόξο ;

Η UCI (Διεθνής Ομοσπονδία Ποδηλασίας) μετά το πολύ επιτυχημένο πείραμα του 2011 συνεχίζει το World Tour με αγώνες για τους ερασιτέχνες ποδηλάτες.

Ετσι οι αγώνες φέτος είναι σχεδόν διπλάσιοι (13 από 7). Πέρσι περισσότεροι από 750 αθλητές από 30 χώρες κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό που έγινε στο Stavelot του Βελγίου. Εκεί οι αθλητές αγωνίστηκαν για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή καθώς και για το δικαίωμα να φορέσουν την φανέλα με το ουράνιο τόξο.

Ηδη κάποιοι αθλητές έχουν προκριθεί για τον αγώνα της Νότιας Αφρικής διαμέσου του περσινού αγώνα εκεί στις 29-30 Οκτωβρίου και τον αγώνα που έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου στην Αυστραλία.

Φέτος ο τελικός θα διεξαχθεί στο Pietermaritzburg της Νότιας Αφρικής. Στην σειρά αγώνων συμπεριλαμβάνεται και ο αγώνας των Χανίων όπου οι Ελληνες αθλητές θα προσπαθήσουν να προκριθούν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα

Οι αγώνες του World Tour:

18Σεπτεμβρίου 2011: Amy’s Gran Fondo  στο Lorne,Αυστραλία

29– 30 Οκτωβρίου 2011: Msunduzi Road Challenge στο Pietermaritzburg, Νότια Αφρική

23- 25 Μαρτίου 2012: Perth, Αυστραλία

25-27 Μαίου 2012: Cretan Cycling Challenge στα Χανιά

2 Ιουνίου  2012: Deutschland Grand Prix στο  Bad Saulgau, Γερμανία

8-10 Ιουνίου 2012: Franja BTC City Museeuw CI στη  Ljubljana, Σλοβενία

24 Ιουνίου 2012: Sankt Pölten Radmarathon στο  Sankt Pölten, Αυστρία

29Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2012: UWCT Copenhagen στην Copenhagen, Δανία

7 Ιουλίου 2012: Val d’Aran Cycling Tour στην Vielha, Ισπανία

22 Ιουλίου 2012: La Leggendaria Charly Gaul στο Trento, Ιταλία

23-26 Αυγούστου 2012: UWCT Τελικός στο Pietermaritzburg, Νότια Αφρική

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)