Ποδηλατικοί Αγώνες στην Θάσο, Απρίλιος 2012

Το Σαββατοκύριακο 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ- 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 υπό την αιγίδα της ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΑΣΟΥ θα διεξαχθούν οι ποδηλατικοί αγώνες στο νησί της Θάσου. Συγκεκριμένα το Σάββατο 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ θα διεξαχθεί για τέταρτη χρονιά ο ΓΥΡΟΣ ΘΑΣΟΥ. Αγώνας δρόμου 95 περίπου χιλ.,  που θα διεξαχθεί περιμετρικά του νησιού. Παράλληλα το πρωί της ίδιας ημέρας στις 8.00 για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί αγώνας 120 χιλιομέτρων και +3800 μέτρων περιμετρικά των ορεινών όγκων της Θάσου με την ονομασία ULTRA CHALLENGE MTB THASSOS 120km (UCMT 120km). Την Κυριακή 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ θα διεξαχθεί για 8η συνεχή χρονιά. Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ (MTB THASSOS CUP). Επίσης θα διοργανωθεί αγώνας παιδικού τρεξίματος ηλικίας 8-12 ετών, οι λεπτομέρειες του οποίου θα ανακοινωθούν στο προσεχές μέλλον.

ΤΟΠΟΣ

ΠΟΤΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ  ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 AΠΡΙΛΙΟΥ   08:00 ULTRA CHALLENGE MTB THASSOS 120 (ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ 24:ΟΟ)
ΣΑΒΒΑΤΟ  28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  12:00 4ος ΓΥΡΟΣ ΘΑΣΟΥ (ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ 17:00)
ΚΥΡΙΑΚΗ  29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ   09:00 8Ο MTB THASSOS CUP  (ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ 15:ΟΟ)

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Η διαδρομή του MTB «ΑΝΑΒΑΣΗ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ» θα είναι η ίδια με τις προηγούμενες χρονιές. Αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Η διαδρομή του ULTRA CHALLENGE MTB THASSOS θα ξεκινάει και αυτή από το ίδια αφετηρία, θα κινείται στον κεντρικό περιφερειακό δρόμο με κατεύθυνση τα Λιμενάρια, διασχίζει τον οικισμό «καλύβια» του ομώνυμου χωριού και κατευθύνεται στο επόμενο χωριό τις Μαριές όπου και οι παρυφές του «Αη Σμάτη», του πρώτου βουνού της διαδρομής. Τα πρώτα 15 χλμ. θα κινούνται σε ασφάλτινο δρόμο και θα έχουν την μορφή προεκκίνησης  εώς την αρχή του δασικού δρόμου. Για 25 περίπου χιλιόμετρα κινείται στον δυτικό ορεινό όγκο του νησιού, καταλήγει στον παραδοσιακό οικισμό «Μικρό Καζαβήτι», όπου και το πρώτο σημείο ελέγχου (Σ.Ε.). Ανηφορίζει προς την Βόρεια πλευρά του νησιού για να καταλήξει στην Παναγία, δεύτερο Σ.Ε., πανέμορφη κύκλα από ψηλά της Χρυσής Αμμουδιάς.  Άσφαλτος για τα Κοίνυρα όπου και  το τελευταίο Σ.Ε.  Κατόπιν στην ανατολική ορεινή ζώνη και από εκεί στον τερματισμό στον Ποτό στην γνωστή παραλία του Αγ. Αντωνίου.

Η διαδρομή για τον αγώνα δρόμου ΓΥΡΟΥ ΘΑΣΟΥ είναι ο περιμετρικός δημόσιος δρόμος του νησιού.  Λεπτομέριες θα αποφασισθούν από τους κριτές της Ε.Ο.Π. και θα ανακοινωθούν επιτόπου.

Λεπτομέρειες όλων τον διαδρομών στο νέο ανανεωμένο  site του αγώνα www.mtb-thassos.com

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δεν υπάρχουν προυποθέσεις συμμετοχής μιας και οι αγώνες είναι λαικοί. Άλλα δεδομένου της μεγάλης δυσκολίας των διαδρομών στους ορεινούς αγώνες, απαιτείται καλή φυσική κατάσταση, πλήρης αγωνιστικός εξοπλισμός και πολλές σαμπρέλες. Ειδικότερα για το UCMT 120 oι αθλητές πέρα από την άψογη φυσική κατάσταση που θεωρείται δεδομένη σε τέτοιους αγώνες, θα πρέπει να έχουν και τεράστιες ψυχικές δυνάμεις, να είναι εξοικειωμένοι  σε μεγάλης διάρκειας αθλητικής προσπάθειας (9-16 ώρες) καθώς και σε συνθήκες νυχτερινής οδήγησης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΟ MTB THASSOS CUP 2012:

-ΕΦΗΒΩΝ        15-18 (με υπογραφή κηδεμόνα)
-ΑΝΔΡΩΝ         18-39
-ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ Α 40-49
-ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ Β 50+
-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΟ UCMT:

-ΑΝΔΡΩΝ 18-39
-ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ Α 40-49
-ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ Β 50+
-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΓΥΡΟ ΘΑΣΟΥ 2012:

-ΕΦΗΒΩΝ        15-18 (με υπογραφή κηδεμόνα)
-ΑΝΔΡΩΝ         18-39
-ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ Α 40-49
-ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ Β 50+
-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΤΒ-ROAD 153km

Σε όσους επιθυμούν να τρέξουν και στους 2 αγώνες  (Γύρος Θάσου και MTB THASSOS CUP) θα υπάρχει μια και μοναδική κατηγορία όπου θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι με τους καλύτερους  χρόνους και από τους δύο αγώνες:
-1ος Κύπελλο
-2ος κ 3ος Μετάλλιο

ΕΠΑΘΛΑ

Οι 3 πρώτοι κάθε κατηγορίας  στον αγώνα  MTB THASSOS CUP θα λάβουν κύπελλα.
Οι 4η,5η,6η θέση κάθε κατηγορίας θα λάβει μετάλλιο.
Στον  αγώνα UTCM 120 oι 3 πρώτοι κάθε κατηγορίας  θα λάβουν κύπελλα
Όλοι όσοι καταφέρουν να τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.
Στον Αγώνα δρόμου Γύρου Θάσου
ο 1ος κάθε κατηγορίας θα λάβει Κύπελλο και
2ος, 3ος μετάλλιο

ΚΟΣΤΟΣ

Το παράβολο συμμετοχής για το MTB είναι 15€ και περιλαμβάνει:

-Αναμνηστικό μπλουζάκι
-Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.
-Τροφοδοσία κατά την διάρκεια του αγώνα
-Αναμνηστικό δώρο.

Το Παράβολο συμμετοχής για τον αγώνα δρόμου είναι 20 € και περιλαμβάνει:

-Αναμνηστικό μπλουζάκι
-Τροφοδοσία κατά την διάρκεια του αγώνα
-Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής
-Αναμνηστικό δώρο

Το Παράβολο συμμετοχής για το UCMT είναι 30€ και περιλαμβάνει:

-Τροφοδοσία κατά την διάρκεια του αγώνα
-Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής
-Αναμνηστικό Τ-shirt

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τους  όλους τους αγώνες θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από την φόρμα εγγραφής  που υπάρχει στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.mtb-thassos.com

Η πληρωμή της συμμετοχής και για τους τρείς  αγώνες, γίνεται με τραπεζική κατάθεση στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ στον αριθμό 260/342669-60 (IBAN GR 1201102600000026034266960) ΔΙΚΑΟΥΧΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗ ΕΛΕΝΗ. Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μόνο μετά την κατάθεση του αντίστοιχου τιμήματος συμμετοχής και μέχρι τις 20/04/12.

ΣΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.
ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

Ο αγώνας MTB θα δεχτεί φέτος 180 συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό.
Στον αγώνα ¨ΓΥΡΟΣ ΘΑΣΟΥ¨ το όριο συμμετοχών θα είναι 150 άτομα
Στον αγώνα UTCM 120 το όριο συμμετοχών θα είναι 100 άτομα.
Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να τακτοποιηθεί οικονομικά.
Οι εγγραφές για όλους τους αγώνες θα ξεκινήσουν την  1η  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
Η πληρωμή της διαμονής θα γίνεται στον εκάστοτε ιδιοκτήτη του καταλύματος.

Συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια θα προσφέρουν 1ή 2 διανυκτερεύσεις με κόστος 10 ή 20 ευρώ το άτομο αντίστοιχα. Σχετικά με την διαμονή πρέπει να φροντίσετε μόνοι σας ανάλογα τις ανάγκες σας. Λίστα με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια,  υψομετρικά των αγώνων καθώς και λίστα συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες στο  www.mtb-thassos.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6970015966 & 6946955704 καθώς και στο  e-mail  info@mtb-thassos.com

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΓΩΝΩΝ ΘΑΣΟΥ 2012

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)