Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας.

Ο Στέλιος Φαραντάκης και η Βαρβάρα Φάση, 

Πρωταθλητές Ελλάδος στoν αγώνα αντοχής

 

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

 

 

Ο Στέλιος Φαραντάκης ήταν ο μεγάλος νικητή της δεύτερης μέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ποδηλασίας Δρόμου που γίνεται στην Καλαμπάκα. Ο αθλητής της γαλλικής UC Albenas αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στον αγώνα αντοχής νέων ανδρών.

 

Στις γυναίκες πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Βαρβάρα Φάση (ΑΟ Ολυμπιακός ΠΧ), που έκανε δύο τα μετάλλιά της στην φετινή διοργάνωση, μετά το χάλκινο που είχε πάρει στην πρεμιέρα, στην ατομική χρονομέτρηση.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων αντοχής:

 

  • Γυναίκες (89,8 χλμ. – 24 συμμετοχές)

1) Φάση Βαρβάρα (ΑΟ Ολυμπιακός ΠΧ) 3:02:26,

2) Τσαβάρη Ελένη-Μιχαλίτσα (Μεσόγειος ΑΟ) 3:02:31,

3) Τσεσμετζίδου Δέσποινα (ΠΑΣ Πηνειός) 3:02:31,

4) Χατζηστήλη Αθηνά (ΑΟ Θησέας) 3:04:39, 5) Φάλτετς Αλεξάνδρα (ΟΦ Ν. Ιωνίας) 3:04:41, 6) Δημάκη Ντενίζ-Μαρίνα (ΑΟ Θησέας) 3:04:44, 7) Πλέγα-Γαβριλάκη Ιωάννα (ΠΣ Κρόνος) 3:04:51, 8) Λεπενιώτη Κωνσταντίνα-Ειρήνη (ΑΟ Θησέας) 3:06:36, 9) Στρουμπούλη Δανάη (ΠΣ Κρόνος) 3:06:36

 

  • Νέοι Άνδρες (147,2 χλμ. – 24 συμμετοχές)

1) Φαραντάκης Στέλιος (U.C. Albenas – Γαλλία) 4:21:58,

2) Σπανόπουλος Ιωάννης (Πέλοτον ΠΟ Ηρ. Ατ.) 4:21:58,

3) Βροχίδης Αλέξανδρος (ΑΣ Χίλια Δένδρα) 4:21:58,

4) Χατζάκης Παναγιώτης (U.C. Albenas – Γαλλία) 4:21:58, 5) Αντωνιάδης Δημήτριος 4:21:58, (ΠΣ Κρόνος) 4:21:58, 6) Ιωαννίδης Νικόλαος (Πέλοτον ΠΟ Ηρ. Ατ.), 4:21:58, 7) Μαυρικάκης Μιχάλης (ΑΕΚ) 4:21:58, 8) Καραμπινάκης Παναγιώτης-Μανώλης (ΠΣ Κρόνος) 4:21:58

 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας Δρόμου 2014, Ανδρών, Γυναικών, Νέων Ανδρών, ολοκληρώνεται σήμερα στην Καλαμπάκα, με διοργανώτρια την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τελευταίο αγώνισμα του προγράμματος ο πολύ δυνατός και σκληρός αγώνας δρόμου αντοχής Ανδρών 147,2 χλμ. με εκκίνηση και τερματισμό η πλατεία Δημουλά.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η διοργάνωση διεξάγεται στην Θεσσαλία (μία στην Λάρισα και δύο συνεχόμενες στην Καλαμπάκα).

Summary
Hellenic Cycling Federation
Article Name
Hellenic Cycling Federation
Description
Ο Στέλιος Φαραντάκης και η Βαρβάρα Φάση, Πρωταθλητές Ελλάδος στoν αγώνα αντοχής
Author

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)