Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων

Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ

Η ΚΟΕ σε συνεργασία με την Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων ΝΙΚΗΤΗΣ «Ο ΣΙΘΩΝ», διοργανώνουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων Ανδρών-Γυναικών και Εφήβων-Νεανίδων, που θα διεξαχθεί 11-12 Ιουνίου 2011 στη Νικήτη, η οποία βρίσκεται στη Χαλκιδική σε απόσταση περίπου 95 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

Οι διοργανωτές καλύπτουν τη διαμονή-διατροφή των κολυμβητών-τριών που θα καταλάβουν θέσεις 1η-8η σε κάθε κατηγορία καθώς και 1 προπονητή από κάθε σωματείο του οποίου οι κολυμβητές-τριες κατέλαβαν θέσεις 1η-8η, για το διάστημα από Παρασκευή 9/6 έως και Κυριακή 12/6/11 (3 διανυκτερεύσεις. Αναχώρηση Δευτέρα 13/6).

Η διαμονή των κολυμβητών-τριών θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «ΟΙΚΙΕΣ ΜΑΝΤΣΙΟΥ» (ikies Mantsiou).

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής :

Σάββατο 11/6/11        ώρα     10.00   10.000μ. Ανδρών-Εφήβων

10.000μ. Γυναικών-Ν/δων

Κυριακή 12/6/11         ώρα     10.00   5.000μ.   Ανδρών-Εφήβων

5.000μ.   Γυναικών-Ν/δων

 

Οι απονομές στους νικητές-τριες των πιο πάνω αγωνισμάτων θα γίνουν το απόγευμα της Κυριακής και θα επακολουθήσει εορταστικό πρόγραμμα, που θα διοργανωθεί από τον ΣΙΘΩΝΑ.

Για τη μεταφορά των κολυμβητών-τριών από Θεσσαλονίκη θα υπάρχει λεωφορείο του Δήμου, το οποίο θα αναχωρήσει από τον χώρο στάθμευσης του Αεροδρομίου, την Παρασκευή 9/6 στις 11.30 και από την Νικήτη τη Δευτέρα 13/6 στις 09.30.

Αριθμητικές δηλώσεις συμμετοχής: 1η Ιουνίου ώρα 14.00 (αποστέλλοντας συμπληρωμένο το συνημμένο έντυπο).

Μετά την πιο πάνω ημερομηνία, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εξασφαλίσουν μόνοι τους την διαμονή-διατροφή τους.

Οι συμμετέχοντες στους πιο πάνω αγώνες θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε δελτίο αθλητικής ιδιότητας.

Ονομαστικές δηλώσεις συμμετοχής : 6 Ιουνίου ώρα 14.00 με αναγραφή των αγωνισμάτων που θα συμμετέχει κάθε κολυμβητής-τρια.

Οι δηλώσεις θα αποσταλούν στα γραφεία της ΚΟΕ (Νο Φαξ  210-9850 964).

Ουδεμία δήλωση συμμετοχής θα γίνει δεκτή μετά την πιο πάνω ημερομηνία.

 

Στα πλαίσια της ανάπτυξης του αθλήματος των Μεγάλων Αποστάσεων, διοργανώνονται τα αγωνίσματα των 1.500μ. και 3.000μ., τα οποία θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με αυτά των 5.000μ. και 10.000μ. αντίστοιχα, σε ξεχωριστές διαδρομές από αυτή που θα ακολουθήσουν οι κολυμβητές-τριες που αγωνίζονται στα 5.000μ. και 10.000μ.

Στο αγώνισμα των 1.500μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν κολυμβητές-τριες από 13 ετών και άνω (γενν. το 1998 και πριν) και σε αυτό των 3.000μ. από 14 ετών και άνω (γενν. το 1997 και πριν).

 

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής :

Σάββατο 11/6/11        ώρα     10.00   3.000μ. Αγόρια

3.000μ. Κορίτσια

Κυριακή 12/6/11         ώρα     10.00   1.500μ. Αγόρια

1.500μ. Κορίτσια

Στους πρώτους νικητές-τριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν Κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα, στους δεύτερους και τρίτους μετάλλια και διπλώματα.

Ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής την Παρασκευή 3 Ιουνίου ώρα 14.00 με αναγραφή των αγωνισμάτων που θα συμμετάσχει κάθε κολυμβητής-τρια.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα αποσταλούν στα γραφεία της ΚΟΕ ή στα γραφεία της Π.Ε Κεντροδυτικής Μακεδονίας (Νο φαξ  2310 245881).

Κόστος συμμετοχής 20 € για κάθε αθλητή-τρια.  Το ποσό θα καταβληθεί επί τόπου στην Οργανωτική Επιτροπή.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)