Ο Χρήστος Γαρέφης θα είναι παρών στο Ocean Lava Rhodes Olympic Distance Triathlon

Ο Χρήστος Γαρέφης θα είναι παρών στο Ocean Lava Rhodes Olympic Distance Triathlon

 

Η οργανωτική επιτροπή του Ocean Lava Rhodes Olympic Distance Triathlon με μεγάλη χαρά, σας ανακοινώνει ότι ο πρωταθλητής του τριάθλου Χρήστος Γαρέφης ανακοίνωσε ότι θα λαβει μέρος στον αγώνα της 30ης Οκτωβρίου 2016, ενώ το προηγούμενο βράδυ μετά το τεχνικό συνέδριο, θα δώσει και ομιλία με θέμα: “Η μεγιστοποίηση της απόδοσης του τριαθλητή σε έναν αγώνα τριάθλου”.

 

 

 

Ο Χρήστος Γαρέφης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είναι 61 ετών, παντρεμένος με τη δικηγόρο Αθηνά Κουρκουτίδου και πατέρας 2 παιδιών. Έχει αποφοιτήσει από τη σχολή Νομικών και Οικονομικών επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πολύπλευρη προσωπικότητα, έχει να παρουσιάσει μια πλούσια αθλητική και προπονητική δραστηριότητα σε διάφορα αθλήματα, όπως την κολύμβηση, την υδατοσφαίριση, το τέννις, την ιστιοπλοΐα και το τρίαθλο.

 

Στο τρίαθλο είναι από τους πλέον πολυνίκες έλληνες αθλητές. Το 2015 στέφτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής τρίαθλου στην κατηγορία 60+, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σικάγο. Συνοπτικά σας παραθέτουμε τις πιο σημαντικές του μόνο, από τις πολλές επιτυχίες του στο τρίαθλο:

 

2015

  • 1ος κατ. 60-65 ITU Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σικάγο 2015, Ολυμπιακή απόσταση
  • 1ος κατ. 60-65 ITU Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σικάγο 2015, απόσταση Sprint
  • 1ος κατ. 60-65 ETU Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γενεύη 2015, Ολυμπιακή απόσταση
  • 1ος κατ. 60-65 ETU Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γενεύη 2015, απόσταση Sprint
  • 1ος κατ. 60-65 ITU World Triathlon Series Adu Dhabi 2015, Ολυμπιακή απόσταση

 

2014

 

  • 1ος κατ. 50+ Adu Dhabi International Triathlon 2014 (6ος στη Γενική), απόσταση Sprint
  • 4ος κατ. 55-59 ETU Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kitzbuhel 2014, Ολυμπιακή απόσταση

 

2013

 

  • 1ος κατ. 50+ Adu Dhabi International Triathlon
  • 2ος κατ. 55-59 ETU Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alanya 2013, Ολυμπιακή απόσταση
  • 3ος κατ. 55-59 ITU Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, απόσταση Sprint

 

 

Ένας πραγματικός άνθρωπος του αθλητισμού

 

Ο Χρήστος Γαρέφης δεν ασχολείται όμως μόνο με το τρίαθλο. Ο Έλληνας υπεραθλητής ξεκίνησε την αθλητική του πορεία στην ιστιοπλοΐα και συνέχισε ως αθλητής κολύμβησης και υδατοσφαίρισης με πολλές διακρίσεις και διεθνείς συμμετοχές. Έχει διατελέσει προπονητής κολύμβησης του ΠΑΟΚ από το 1978 έως το 1992, καθώς και Εθνικός Προπονητής Κολύμβησης, από το 1982 έως το 1989. Υπήρξε ιδρυτής του Αθλητικού κέντρου ALL STAR το 1992 και πρόεδρος του έως το 2005. Επίσης είναι διευθυντής του Δημοτικού κολυμβητηρίου Πανοράματος από το 2005 έως σήμερα. Έχει κατακτήσει τη 12η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην ιστιοπλοΐα, μαζί με τον Ντάνη Πασχαλίδη, στην κατηγορία Tornado, έχει κατακτήσει 2 φορές τον κολυμβητικό διάπλου του Τορωναίου Κόλπου απόστασης 25 χλμ, ανήκει στους κορυφαίους Έλληνες τριαθλητές και το 1990 τερμάτισε στην Γαλλία τον σκληρότερο αγώνα IRONMAN France Nice. Παράλληλα είναι από τους κορυφαίους τενίστες σε επίπεδο βετεράνων, έχοντας κατακτήσει 68 τουρνουά από το 1983 έως το 2011.

 

 

Η φιλοσοφία του

 

Ο Χρήστος Γαρέφης είναι πρεσβευτής του αθλητισμού και προσπαθεί συνεχώς να μυήσει και να εκπαιδεύσει νέους ανθρώπους στα αθλήματα που ο ίδιος έκανε πρωταθλητισμό. Τα τελευταία 30 χρόνια, από τις αθλητικές σχολές και ομάδες κολύμβησης και συνολικότερης άθλησης τις οποίες επέβλεπε, έχουν περάσει πάνω από 30.000 νέοι αθλητές και ενήλικες. Όπως έχει πει και ο ίδιος: “το μυαλό και το σώμα πρέπει να συμβαδίζουν και να μην λειτουργούν δυσκολεύοντας το ένα το άλλο. Με αυτόν τον τρόπο η ψυχή μας ισορροπεί και η αυτοπεποίθηση που προκαλείται μέσα απ’ αυτήν την πληρότητα μάς οδηγεί σε έναν τρόπο ζωής όπου η συμπεριφορά μας, η οποία είναι η κινητήριος δύναμη και η αρχή του προορισμού μας, γίνεται καλύτερη”.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)