Ο Πρωταθλητής ΜΤΒ Περικλής Ηλίας γίνεται αθλητής πρότυπο της Βike Pure.

Ο πρωταθλητης ΜΤΒ περικλης Ηλιας εκδηλωσε εμπρακτα τη πρωωθηση του αθλητισμου χωρις χρηση απαγορευμενων ουσιων. Αφου ενημερωθηκε για τη φετινη λιστα των απαγορευμενων ουσιων γνωρισε απο κοντα ενα εργαστηριο βιοχημιας και παραλληλα αποκαλυψε ακρως ενδιαφεροντα στοιχεια για την αθλητικη του πορεια αλλα και για τη προσωπικοτητα του.

 

 Πως αισθάνεσαι που θα εκπροσωπήσεις τη χώρα σου στους Ολυμπιακούς αγώνες?

Έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Πρώτα από όλα, είμαι τρομερά ικανοποιημένος που πήραμε τη πρόκριση γιατί ήταν ένας στόχος 2 χρόνων παλεύαμε 3 αθλητές για να συγκεντρώσουμε βαθμούς ώστε η χώρα μας να είναι στις 21 πρώτες στη παγκόσμια κατάταξη

 

Δυο συναθλητές σου στο ΜΤΒ συνεισφέρανε με τους δικούς τους πόντους στη συμμετοχή σου στους Ολυμπιακούς, Αν δεν ήταν αυτοί? Θα έκανες περισσότερους αγώνες?

Τη 1η χρονιά ήταν ο Γιώργος Παττες και Αλέξης Κοκκοβικας, και την επόμενη χρονιά απεχώρησε ο Αλέξης και τη θέση του πήρε ο Δημήτρης Αντωνιάδης. Αν δεν ήταν αυτοί οι αθλητές θα έπρεπε να εξαντλήσω όλα μου τα όρια ψυχικά και σωματικά και όρια αγώνων. Πιστεύω ότι μόνος μου πολύ δύσκολα θα τα κατάφερνα

 

Ποιοι είναι οι υποστηρικτές σου?

Το ταχυδρομικό ταμιευτήριο (POST BANK), οι ομάδες μου PROTEK (MTB), SP TABLEWARE (δρόμος) και έχω βοήθεια από την ομοσπονδία της ποδηλασίας.

 

4)Τελικά 29’’ ή 26’’?

Από τη στιγμή που καβάλησα 29’’ το 26’’ είναι παρελθόν. Το 29αρι έχει πολλά πλεονεκτήματα είναι πολύ πιο γρήγορο, είναι πιο άνετο. Επειδή τους αγώνες τους κάνουν πιο γρήγορους, με πιο μικρές ανηφόρες και πιο σύντομους ώστε να μην είναι βαρετοί στο κόσμο το 29 είναι μονόδρομος.

 

Ποιο είναι το μέλλον της ελληνικής ποδηλασίας?

Πιστεύω ότι κάνουμε βήματα μπροστά αλλά και πίσω. Ενώ επιτυχίες υπάρχουν από μεμονωμένους αθλητές, υστερούμε σε γνώσεις, σε ομάδες, υστερούμε σε διαδρομές /εγκαταστάσεις σε σχέση με το εξωτερικό.

 

Πολλοί νέοι σε έχουν πρότυπο. Τι συμβουλές θα τους έδινες?

Μόνο μέσα από σκληρή προσπάθεια μπορείς να καταφέρεις να φτάσεις ψηλά. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Να είσαι υπομονετικός και να έχεις επίμονη και να κοιτάς το στόχο σου.

 

Εσύ έχεις κάποιο πρότυπο?

Εγώ δεν έχω κάποιο πρότυπο. Βλέπω κάποιους αθλητές όμως και κάποια πράγματα μου αρέσουν στο τρόπο που κάνουν ποδήλατο ή εκτός ποδηλάτου και τα κρατάω.

 

Ποια διαδρομη εχεις βαρεθει και ποια ειναι ονειρικη σου?

Έχω βαρεθεί τις διαδρομές στα μέρη μου στη Μάνδρα. Και μου αρέσουν οι διαδρομές με μεγάλη ανηφόρα όπως στο Χουβαλι (Βέλγιο).

 

Είχες κάποιο ατύχημα που θυμάσαι έντονα?

Δυσάρεστη εμπειρία ήταν στο γύρο Ελλάδος. Σταμάτησα για την ανάγκη μου και δεν είχα τοποθετήσει σωστά το ποδήλατο μου και έπεσε ένας ποδηλάτης πάνω μου. Λιποθύμησα, αναποδογύρισα. Για λίγο δε χτύπησα σοβαρά. Μου έμεινε στο νου γιατί εκείνη τη μέρα έχασα τη δυνατότητα να διεκδικήσω κάτι στο εταπ, δε μπόρεσα να βοηθήσω το συναθλητή μου Ταμουριδη. Για 1-2 εβδομάδες ήμουν ψυχολογικά καταβεβλημένος. Δε μπορούσα να κάνω προπόνηση, πόναγα. Μάλιστα πόναγα και μετά από πολύ καιρό, μήνες…

 

Είσαι αθλητής πρότυπο Bike Pure. Τι σημαίνει αυτό για εσένα?

Μου αρέσει να εκπροσωπώ έναν οργανισμό που είναι κατά του ντόπινγκ και θεωρώ στη ποδηλασία υπάρχουν πολλά προβλήματα γύρω από αυτό το θέμα. Νιώθω παρεξηγημένος που στο επίκεντρο του ντόπινγκ είναι κυρίως η ποδηλασία και ο στίβος. Υπάρχουν για παράδειγμα ποδοσφαιριστές που έχουν πιαστεί ντοπαρισμένοι αλλά δε γίνεται τέτοιος σάλος όπως με τους ποδηλάτες. Νιώθω αδικία.

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)