Ο πέντε (5) φορές πρωταθλητής Μεγάλης Βρετανίας Richard Allen σε αποκλειστική συνέντευξη στο 7ο τεύχος του περιοδικού μας.

Ενώ εσείς διαβάζετε το 6ο τεύχος του περιοδικού μας εμείς έχουμε οριστικοποιήσει την ύλη του 7ου τεύχους. Ως βασικό θέμα θα έχουμε την επιλογή του αθλητικού εξοπλισμού και φυσικά θα έχουμε πάλι αποκλειστικές συνεντεύξεις με μερικούς από τους καλύτερους τριαθλητές & προπονητές από όλο τον κόσμο.

Ενα από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου τριάθλου ο Βρετανός Richard Allen σε αποκλειστική συνέντευξη στο TriathlonWorld. O Richard είχε εξαιρετική καριέρα από το 1994 έως και το 2006 οπότε λόγω τραυματισμού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση. Εξαιτίας του θάνατου από καρκίνου αθλήτριας αποφάσισε να επανέλθει στην ενεργό δράση και να βοηθήσει να συγκεντρωθούν χρήματα καθώς και να μεγαλώσει η ενημέρωση σε θέματα από καρκίνο. Πλέον ειδικεύεται στο 70.3 και τα αποτελέσματά του εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά.

O Richard εκτός από αθλητής είναι και εξαιρετικός προπονητής. Μάλιστα κάθε χρόνο διοργανώνει camp προετοιμασίας στην Ελλάδα κάθε Μάιο στα Σύβοτα της Δυτικής Ελλάδας.  Στην συνέντευξη θα έχουμε όλες τις λέπτομέρειες και τα κόστη συμμετοχής για όλους τους έλληνες.

Για να προπονηθείτε με τον Richard η να συμμετέχετε στα προπονητικά του camp επισκεφθείτε την σελίδα του

http://www.richardallenfitness.com/

 

 

Μεγαλύτερες απιτυχίες από το 1994 έως το2006

Πέντε φορές Πρωταθλητής Μεγάλης Βρετανίας στην Ολυμπιακή απόσταση

Νικητής του Ironman 70.3 UK.

Νικητής του London Olympic Distance Triathlon, UK.

Νικητής του Windsor Olympic Distance Triathlon, UK.

Νικητής του Βρετανικού πρωταθλήματος μεγάλης απόσταση

Νικητής του Βρετανικού πρωταθλήματος

Δύο φορές πρωταθλητής Βρετανίας στο Δίαθλο

Εκπροσώησε την Βρετανία στους Ουμπιακούς Αγώνες του Σίδνευ

4η θέση- St Croix Middle Distance Triathlon, US Virgin Islands.

4η θέση- St Anthony’s Olympic Distance Triathlon, US.

4η θέση- Chicago Olympic Distance Triathlon, US.

4η θέση – Derry ITU World Cup Triathlon, N. Ireland.

5ηθέση- St Croix Middle Distance Triathlon, US Virgin Islands.

5η θέση – St Anthony’s Olympic Distance Triathlon, US.

8η & 9η θέση -Ευρωπαικό πρωτάθλημα τριάθλου Ολυμπιακής απόστασης- European Olympic Distance Triathlon Championships, NED.

Αργυρό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα τριάθλου στην κατηγορία

Αργυρό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα διάθλου

Χρυσό & Αργυρό μετάλλιο σε ευρωπαικό πρωτάθλημα διάθλου στην κατηγορία εφήβων

 

2011

2η θέση- REV3 70.3 South Carolina, US.

3η θέση- Ironman 70.3 Muncie, US.

5η θέση- Ironman 70.3 Miami, US.

5η θέση- Ironman 70.3 Syracuse, US.

7th- REV3 70.3 Quassy, US.

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)