Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών ταξιδεύει…

Στη Ρώμη και τη Βαρκελώνη βρέθηκε τις τελευταίες μέρες ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών συμμετέχοντας στις παράλληλες Εμπορικές Εκθέσεις Τουρισμού και Fitness των αντίστοιχων διεθνών Μαραθωνίων, με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος χορηγεί το πρόγραμμα προβολής του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.

Το περίπτερο του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών στις παραπάνω εκθέσεις επισκέφτηκαν χιλιάδες δρομείς, ντόπιοι αλλά και από άλλες χώρες που βρέθηκαν εκεί για τους μεγάλους αυτούς Μαραθωνίου, οι οποίοι είτε έχουν συμμετάσχει στον ΚΜΑ στο παρελθόν, είτε ήθελαν να μάθουν πως μπορούν να τρέξουν κατά τη φετινή διοργάνωση ή κάποια μελλοντική.  Οι ενδιαφερόνοι δρομείς είχαν την ευκαιρία να βγούν και φωτογραφίες με φόντο το ιστορικό Παναθηναϊκό Στάδιο (μέρος του περιπτέρου του ΚΜΑ) ή να παρακολουθήσουν video με όμορφα μέρη της Ελλάδας, όπως τα έχει προετοιμάσει ο ΕΟΤ.

Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε από τοπικά ή διεθνή ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά), από διοργανωτές άλλων Μαραθωνίων και από εκπροσώπους τοπικών αθλητικών φορέων και συλλόγων δρομέων.  Τα σχόλια και οι εντυπώσεις όλων ήταν απολύτως θετικές και αυτό αντικατοπτρίζεται στις σχετικές αναφορές που κυκλοφόρησαν (http://english.ntdtv.com/ntdtv_en/news_europe/2012-03-20/100-thousand-compete-in-rome-marathon.html#video_section).

Τους επόμενους μήνες ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών και ο ΕΟΤ θα βρεθούν στο Παρίσι, στην Πράγα και το Αμβούργο για τους αντίστοιχους διεθνείς Μαραθωνίους. Στην Πράγα μάλιστα, ο Μαραθώνιος της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να προβληθεί όχι μόνο στους χιλιάδες δρομείς που ετησίως πάνε στο μεγάλο αυτό διεθνή Μαραθώνιο, αλλά και σε διοργανωτές άλλων – περίπου 100 – Μαραθωνίων που θα βρεθούν εκεί για συμμετάσχουν στο 19ο Παγκόσμιο Συνέδριο της AIMS που γίνεται παράλληλα μ’ αυτόν τον αγώνα.

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)