Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην πισίνα, αλλά και την δυσμενή κατάσταση γενικά στον χώρο, μίλησε η κολυμβήτρια Νόρα Δράκου. Επίσης, έριξε ευθεία βολή κατά της Πολιτείας, και της απραξίας που επιδεικνύει προς το άθλημα.
Αρχικά, η 20χρονη κολυμβήτρια, κατονόμασε τα προβλήματα, με κύριο αυτό του κρύου στην πισίνα, αλλά και στο υπόλοιπο κτήριο, όπως τα αποδυτήρια. «Από την αρχή του χρόνου, οι θερμοκρασίες στο κολυμβητήριο ήταν χαμηλές. Τον τελευταίο καιρό όμως, έχει παραγίνει το πράγμα. Αν και απουσιάζω εδώ και έναν μήνα, μαθαίνω από τα υπόλοιπα παιδιά πως στο κολυμβητήριο επικρατούν πλέον συνθήκες ψύχους. Τρεις με τέσσερις βδομάδες, δεν πραγματοποιούνται προπονήσεις, αφού η θερμοκρασία του νερού έχει φτάσει στους 22 βαθμούς Κελσίου».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην προσωπική της εμπειρία με τις δυσκολίες περί ων ο λόγος, λέγοντας που κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με αυτήν την κατάσταση, πέφτει ψυχολογικά και βάζει ακόμη και τα κλάματα! Και φυσικά, να μην ξεχνάμε πως η Δράκου, θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το καλοκαίρι. «Είμαι σε χάλια ψυχολογική κατάσταση κάθε φορά που μπαίνω σε τόσο κρύα πισίνα. Για την ακρίβεια, μπαίνω μέσα κλαμένη. Δεν αντέχονται αυτές οι θερμοκρασίες. Με επηρεάζουν πάρα πολύ, τόσο στην ψυχολογία μου, όσο και στον αγωνιστικό τομέα. Δυσκολεύει το έργο μου».
Τέλος, αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση που δείχνει, ή καλύτερα, δεν δείχνει η Πολιτεία στα προβλήματα αυτά, αλλά και στην απογοήτευση που νιώθει ο προπονητής της, Γιώργος Λεκάκης. «Έχουμε προσπαθήσει πολλές φορές. Έχουν αποσταλθεί επιστολές στην Πολιτεία, έχουν στείλει ακόμη και οι γονείς μερικές από αυτές, αλλά και πάλι δεν παίρνουμε απάντηση. Δεν ξέρω τι σκοπό έχουν. Φαίνεται πως δεν ευαισθητοποιούνται με τίποτα. Το πετρέλαιο είναι πολύ ακριβό, και χωρίς την βοήθειά της, δεν μπορούμε να το ανεχτούμε οικονομικά», είπε για να συνεχίσει «Ο Γιώργος (σ.σ: Γιώργος Λεκάκης, προπονητής της) είναι απογοητευμένος. Πολύ απογοητευμένος. Βλέπει τα πράγματα όπως και όλοι. Και κανείς μας δεν τα βλέπει αισιόδοξα».
Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης.
About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)