Κράνος Specialized S- Works Prevail Team

Οι επαγγελματίες αθλητές Ποδηλασίας είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί από το κράνος τους.

Θέλουν να είναι αεροδυναμικό, να είναι πολύ ελαφρύ, να προσφέρει εξαιρετικό αερισμό στο κεφάλι τους και να το περιβάλλει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην το αισθάνονται καθόλου.

Αυτές τις πολύ απαιτητικές απαιτήσεις των αθλητών ποδηλασίας ήρθε να καλύψει το Prevail, το οποίο δημιουργήθηκε με την συμβολή των επαγγελματιών αθλητών, προπονητών, ομάδων και επιστημονικών συνεργατών  με τους οποίους συνεργάζεται η Specialized.

Αρκετά χρόνια  και εργατοώρες δαπανήθηκαν στην έρευνα και ανάπτυξη. Ατελείωτες ώρες μπροστά στον  Η/Υ αξιοποιώντας ειδικα σχεδιασμένα λογισμικά. Επίσης συνεχείς συναντήσεις με αθλητές και σε τεστ μέσα σε αεροδυναμική τούνελ.

Βασικοί πυλώνες της φιλοσοφίας σχεδιασμού και ανάπτυξης είναι ο εξαιρετικός αερισμός, η αεροδυναμική του, η εργονομία του και φυσικά ο μοντέρνος σχεδισμός του.

Σε ποιους απευθύνεται : Στους αθλητές ποδηλασίας που προπονούνται αρκετές ώρες κάθε εβδομάδα και με όλες τις καιρικές συνθήκες.

Επίσης απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να έχουν την καλύτερη δυνατή προστασία σε περίπτωση ατυχήματος φορώντας ένα πανάλαφρο κράνος το οποίο δεν θα το ασιθάνονται καθόλου.

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά και καινοτομίες του κράνους :

  • Πληρεί τα παρακάτω  πρότυπα ασφαλείας : CPSC, SNELL, B90A, CE και AS/NZS.
  • Εταιρική πατέντα με την χρήση διπλής πυκνότητας EPS (expandable polystyrene- διογκωμένη πολυστερίνη) για πολύ αποτελεσματική απορρόφηση των κραδασμών/ δυνάμεων που θα δεχθεί το κρανίο το αθλητή σε περίπτωση ατυχήματος/ πεσίματος. Η πυκνότητα του EPS είναι διαφορετική στα διάφορα σημεία του κράνους. Στην περιοχή κοντά από το αυτί είναι πιο υψηλή καθώς εκεί χρειάζεται περισσότερη ενίσχυση. Η πυκνότητα του EPS είναι μικρότερη σε άλλες περιοχές όπως το μπροστινό ή πίσω μέρος του κράνους ώστε να μην επιβαρύνεται το κεφάλι του αθλητή με περιττό βάρος.
  • Εταιρική πατέντα με υλικό Kevlar (ίνες para-aramid) για δημιουργία εσωτερικού καλουπιού/ σκελετού (Matrrix) έχει ως αποτέλεσμα να είναι η όλη η κατασκευή ιδιαίτερα ενισχυμένη και συνάμα πολύ ελαφριά. Σε περίπτωση ατυχήματος όλο το κράνος θα μείνει μαζί και δεν θα σπάσει σε διαφορετικά κομμάτια όπως είχε παρατητηρηθεί με κράνη άλλων εταιρειών. Ταυτόχρονα αυτός ο σκελετός βοηθάει στην καλύτερη και πιο ομοιόμρφη διάχυση τω δυνάμεων κατά την κρούση.
  • Το « 4th Dimension Cooling System» είναι το αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας της Specialized σε αεροδυναμικά τούνελ για να επιτρέπεται η δημιουργία ρευμάτων στην επιφάνεια μεταξύ κράνους και του κεφαλιού του αθλητή. Μεγάλο άνοιγμα στο μπροστινό μέρος επιτρέπει στον αέρα να μπαίνει και οι υπόλοιποι αεραγωγοί έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να οδηγούν τον αέρα στο πίσω μέρος του κράνους όπου και φεύγει έχοντας πετύχει το επιθυμητό δρόσισμα (ψύξη) και την εξάτμιση του ιδρώτα.

 

  • Η πατεντα Tri-Fix ακριβώς κάτω από το αυτί του αθλητή επιτρέπει  εύκολες ρυθμίσεις και χωρίς καμία ενόχληση κατά την διάρκεια της έντονης άσκησης.

 

  • Χρησιμοποιεί την πατέντα Mindset για να σφίγγει το κράνος πάνω στο κεφάλι του χρήστη με μόνο μία κίνηση του ενός χεριού ακόμα και όταν αυτός ποδηλατεί.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)