Κέλλυ Αραούζου: Να κερδίζω εμπειρία σε κάθε αγώνα

Η νεαρή κολυμβήτρια Κέλλυ Αραούζου (φώτο), μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ εν όψει της προετοιμασίας της, η οποία περιλαμβάνει αρκετές προπονήσεις, με σκοπό, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, να κερδίσει την απαιτούμενη εμπειρία την οποία θα χρειαστεί για να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί πως η αθλήτρια του Εθνικού ευχαρίστησε την ΚΟΕ για τις παροχές και την βοήθεια που της παρέχει για την προετοιμασία της. Αναλυτικότερα:

«Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία που στηρίζει την προσπάθειά μου σε μια τόσο δύσκολη εποχή, στον οικονομικό τομέα, για την χώρα. Είναι κοντά μου σε κάθε μου προσπάθεια, και είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες κινήσεις που βοηθούν στο να προαχθεί το άθλημα».

Όσον αφορά την προετοιμασία της: «Προπονούμαι καθημερινά, και σε δύο βδομάδες θα φύγω για τον Βόλο όπου θα συνεχίσω την προετοιμασία μου. Στη συνέχεια θα φύγω για το Ισραήλ και το Μεξικό. Είναι σημαντικό να αποκομίσω εμπειρίες στους αγώνες και τις προπονήσεις, που θα με βοηθήσουν στην συνέχεια, μιας και φέτος είναι μια χρονιά λίγο παράξενη, αφού δεν θα αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι».

Για τους μελλοντικούς της στόχους: «Όπως είπα, είναι σημαντικό να κερδίζεις εμπειρίες. Είναι ένα ιδιαίτερα επίπονο άθλημα, και πρέπει να προπονείσαι και να μαθαίνεις κάποια πράγματα που θα σε βοηθήσουν σε βάθος χρόνου ώστε να γίνεις καλύτερος. Φυσικά, πρωταρχικό μου μέλημα, είναι να πηγαίνω καλά σε κάθε αγώνα που συμμετέχω, και να γίνομαι όσο καλύτερη μπορώ».

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)