Η συνέντευξη του Γιαννιώτη στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής μας στη Σαγκάη, ο Σπύρος Γιαννιώτης παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη Ιστοσελίδα της ΚΟΕ, αναφορικά με τις προσδοκίες του στο Λονδίνο, τα δύο μετάλλια που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και της Αργεντινής, από όπου επέστρεψε χθες αλλά και την αντιμετώπιση των ανθρώπων στο εξωτερικό, όταν ακούνε ότι είναι Έλληνας.

1. Μετά τα δύο μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήρθαν και τα δύο χρυσά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτά σε χρήζουν και φαβορί για κατάκτηση μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Η λέξη φαβορί δεν μου αρέσει, σίγουρα όμως είμαι σε μία τέτοια τροχιά., στην τροχιά του μεταλλίου. Θέλω να ξεχάσω ό,τι έχω κάνει πριν και να σκέφτομαι μόνο μπροστά. Μόνο έτσι, θα μπορέσω να κάνω σωστά προπόνηση.

2. Απομένουν περίπου έξι μήνες για το Λονδίνο. Τι ακολουθεί στο πρόγραμμα;

Σε αυτούς τους μήνες έχω μόνο προπόνηση. Αυτός είναι ο στόχος, να μπορώ να κάνω σωστά προετοιμασία. Ενδιάμεσα όμως θα δώσω και κάποιους αγώνες, λογικά παγκόσμια Κύπελλα, στο Ισραήλ και στο Μεξικό.

3. Οι δύο αγώνες της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου έγιναν σε Βραζιλία και Αργεντινή. Πώς ήταν οι συνθήκες και η διοργάνωση;

Οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές και στους δύο αγώνες. Για αυτό με ευχαριστεί το γεγονός ότι τα κατάφερα και στους δύο. Δείχνει ότι η προπόνηση λειτουργεί και θα συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό. Είχε και πολύ καλούς αθλητές, οπότε τα δείγματα ήταν αρκετά αντικειμενικά.

4. Ποια ήταν η αντιμετώπιση από τον κόσμο όταν έλεγες ότι είσαι Έλληνας, Οι αθλητές των άλλων χωρών αναφέρονταν στην κρίση;

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, πολλοί ήξεραν τι είχα κάνει στο Παγκόσμιο στη Σαγκάη. Και δεν μιλάω για αθλητές αλλά για τον κόσμο που είχε έρθει για να μας δει. Χαρακτηριστικά, έλεγαν «champion» στα ισπανικά και στα πορτογαλικά, ανάλογα στην χώρα που βρισκόμουν. Όσον αφορά στου αθλητές, δεν έλεγαν κάτι, βλέπουν την κατάσταση περισσότερο χιουμοριστικά παρά εχθρικά.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)