Η αντίδραση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και η θέση του ΣΕΓΑΣ στο ζήτημα του Αγίου Κοσμά.

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης και το σωματείο εργαζομένων του Αγίου Κοσμά, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών σχετικά με τις κινήσεις που έχουν προγραμματίσει να κάνουν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να αντιδράσουν στην πρόθεση της πολιτείας να πουλήσει τις εγκαταστάσεις του ελληνικού σε ξένους επενδυτές.
Το παρών στην συνάντηση έδωσε και αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ, με τον εθνικό προπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλο και τον γενικό γραμματέα Παναγιώτη Δημακό.
Με βάση τις προθέσεις της πολιτείας, οι εκτάσεις του Ελληνικού μαζί και το αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά θα περάσουν σε χέρια ξένου επενδυτή. Στην ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης, την Πέμπτη (22/3) θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο που θα «ανοίγει» την πόρτα στους επενδυτές και θα τους επιτρέπει να διεκδικήσουν και στη συνέχεια να εκμεταλλευτούν τα 6.200 στρέμματα, ενώ στις 30/3 λήγει η εκδήλωση ενδιαφέροντος των μελλοντικών επενδυτών.
Ο Δήμος την Πέμπτη έχει προγραμματίσει να διαμαρτυρηθεί έξω από την Βουλή.

 

Η ομοσπονδία δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από την πολιτεία σχετικά με το πώς θα αξιοποιηθούν οι εκτάσεις του Ελληνικού και αν το επόμενο διάστημα οι αθλητές θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη βάση τους. Ωστόσο η θέση της στο θέμα είναι συγκεκριμένη:
Σε ενδεχόμενη έξοδο των αθλητών από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, ζητά είτε να μετακινηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι ξενώνες σε χώρο μέσα στις εκτάσεις του Ελληνικού, είτε να μεριμνήσει η πολιτεία για τη δημιουργία αντίστοιχων εγκαταστάσεων σε άλλο χώρο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Σε κάθε περίπτωση οι νέες εγκαταστάσεις θα πρέπει να είναι έτοιμες προτού οι αθλητές αναγκαστούν να βγουν από τις υπάρχουσες στον Άγιο Κοσμά.

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)