Εκτο (6o) τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού Triathlon World

Στο έκτο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού Triathlon World που θα κυκλοφορήσει στα τέλη Νοεμβρίου θα έχουμε δύο αποκλειστικές συνεντεύξεις από δύο εξαιρετικούς αθλητές : τον Jordan Rapp (ΗΠΑ) και την Emma Jackson από την Αυστραλία.

Ταυτόχρονα θα έχουμε και ξεκινήσουμε το αφιέρωμα στους καλύτερους προπονητές Τριάθλου στον κόσμο. Εχουμε ήδη εξασφαλίσει συνέντευξη από την Michelle Dillon η οποία προπονεί τον Stuart Hayes, τον Will Clarke, την Jodie Stimpson, την Hollie Avil (Σημείωση είναι αυτή που ίδρυσε την Team Dillon). Επίσης ο προπονητής της Emma Jackson ο κ. Stephen Moss μας έδωσε ήδη αποκλειστική συνέντευξη. Εμείς προσπαθούμε να εμπλουτίσουμε αυτό το αφιέρωμα και φυσικά θα το συνεχίσουμε και στα επόμενα τεύχη.

Εκτός από το αφιέρωμα στους προπονητές θα έχουμε ως κεντρικό θέμα την χειμερινή προπόνηση. Οι συνεργάτες του περιοδικού μας θα σας δώσουν όλες τις γνώσεις και πληροφορίες ώστε αυτός ο χειμώνας να είναι ο καλύτερος από πλευράς προετοιμασίας για τους αγώνες της άνοιξης και του καλοκαιριού.

  • Τι μπορώ να κάνω όταν ο καιρός είναι άσχημος και δεν μπορώ να κάνω προπόνηση έξω;
  • Πως μπορώ να διατηρήσω την παρακίνησή μου σε υψηλά επίπεδα;
  • Πως μπορώ να αποφύγω να πάρω κιλά;

Αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις που θα μας στείλετε στο info@triathlonworld.gr θα απαντηθούν στο επόμενο τεύχος του περιοδικού μας. Υπομονή μέχρι την “έκδοση” του επόμενου τεύχους.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)