Είναι οι δρομείς δεύτερης κατηγορίας πολίτες;

Πάρα πολλοί Ελληνες ετοιμάζονται για να συμμετέχουν στον κλασσικό μαραθώνιο της Αθήνας. Ετσι ύστερα από την εργασία τους επισκέπτονται ένα γήπεδο στίβου για να κάνουν την καθημερινή τους προπόνηση. Ομως φαίνεται ότι οι διοικήσεις των αθλητικών κέντρων – δημοτικών ή εθνικών (ΕΑΚ)- δεν συγκινούνται από την εθνική προσπάθεια στήριξης του μαραθωνίου της Αθήνας.

Τρανταχτό παράδειγμα η στάση της διοίκησης του ΟΑΚΑ που για ακόμα μία φορά αρνείται να ανοίξει τα φώτα, αφήνοντας τους δρομείς να τρέχουν μέσα στο σκοτάδι. Σήμερα το απόγευμα και ενώ είχε βραδιάσει περισσότεροι από 300 δρομείς έτρεχαν στα δύο γήπεδα στίβου. Ετρεχαν, τρόπος του λέγειν…προσπαθούσαν να μην σκοντάψουν μέσα στο σκοτάδι. Ταυτόχρονα όλα τα γήπεδα τέννις ήταν φωτισμένα, άσχετα εάν σε αυτά υπήρχαν αθλητές ή όχι. Τελικά υπάρχει διοίκηση στο ΟΑΚΑ που ασκεί εννιαία πολιτική ή όχι; Ο ΣΕΓΑΣ γνωρίζει αυτή την στάση της διοίκησης του ΟΑΚΑ και εάν ναι γιατί δεν διαμαρτύρεται; Διοίκηση δεν μπορεί να γίνει από τα γραφεία. Για να διοικήσει κάποιος μία αθλητική εγκατάσταση πρέπει να είναι συνεχώς στον αθλητικό χώρο και να επιβλέπει, συντονίζει, κατευθύνει το έργο των υπαλλήλων. Δηλαδή πόσοι πρέπει να πάθουν διάστρεμμα μέσα στο σκοτάδι για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι; Δεν μπορούν να καταλάβουν οι διοικήσεις των ΕΑΚ οτι είναι επικίνδυνο να τρέχεις μέσα στο σκοτάδι; Εχουν συνηδειτοποιήσει τους κινδύνους από αυτή τους την στάση; Γιατί αντιμετωπίζουν έτσι του Ελληνες πολίτες ; Εάν θέλουν να κάνουν οικονομία ας μην ανοίξουν όλα τα φώτα, έστω μερικά ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αθλητών και των πολιτών που έχουν πληρώσει αυτές τις εγκαταστάσεις.

O μαραθώνιος είναι το έναυσμα για να στρέψουμε τον κόσμο στο τρέξιμο και στον αθλητισμό γενικότερα. Ομως με αυτή την αδιαφορία των διοικήσεων και την άσχημη αντιμετώπιση των αθλουμένων δεν θα μπορέσουμε να έχουμε ποτέ σημαντικά αποτελέσματα. Κρίμα!!!

Υ.Γ. Η ΕΟΕ που έχει και εκπρόσωπο στο ΔΣ του ΟΑΚΑ τί λέει για όλα αυτά; O ΓΓΑ θα ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού ;

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)