Αποκλειστική συνέντευξη του Jordan Rapp. Παρουσίαση του ποδηλάτου specialized Shiv Expert.

“Η προπονητική δομή των εβδομάδων μου είναι σχεδόν παρόμοια κατά την διάρκεια όλου του χρόνου. Προφανώς η εξειδίκευση διαφοροποιείται ώστε να προσαρμοσθεί στις ιδιαιτερότητες της κάθε διαδρομής. Π.χ. πριν από τον αγώνα Τριάθλου στο Abu Dhabi έδωσα βαρύτητα στα χιλιόμετρα στην ποδηλασία…” Jordan Rapp.

O Αμερικάνος τριαθλητής Jordan Rapp πριν από ένα χρόνο είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα και έφτασε πολύ κοντά στο θάνατο. Αυτός ο πολύ ιδιαίτερος αθλητής όχι μόνο επέστρεψε στην ενεργό δράση αλλά και κατάφερε να κερδίσει το Ironman του Καναδά και πριν από μερικές εβδομάδες κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα τριάθλου μεγάλης απόστασης.

Εκτός από εξαιρετικός αθλητής είναι και ένας επαγγελματίας ο οποίος στο αίτημά μας για συνέντευξη ανταποκρίθηκε άμεσα. Σας προτρέπουμε να διαβάσετε προσεχτικά την συνέντευξή του. Και για να είμαστε πιο ακριβείς θεωρούμε ότι πρέπει να την μελετήσετε γιατί κρύβει πολλά «μυστικά» του αθλήματος, ιδίως για όσους ασχολούνται με τις μεγάλες αποστάσεις (half & full ironman). Ας μην ξεχνάμε ότι και αυτός κάνει προπόνηση με τον Δανό προπονητή Michael Kruger.

Ο Jordan Rapp χρησιμοποεί το Specialized Shiv και ο ίδιος δεν διαστάζει να αποδίδει δημόσια ένα μεγάλο ποσοστό αυτής της επιτυχίας του σε αυτό το ποδήλατο. Εξάλλου σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα δίχως drafting όπου έχεις να αντιμετωπίσεις πολύ δυνατούς ποδηλάτες όπως ο Sylvain Sudrie η αεροδυναμική του ποδηλάτου είναι καθοριστική.

Το Shiv είναι επίσης η επιλογή του Chris McCormack όταν τρέχει αγώνες δίχως drafting (με αυτό κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ironman το 2010) και φυσικά από φέτος είναι η επιλογή του Graig Alexander o οποίος έκανε ρεκόρ διαδρομής στην Χαβάη.

Στο τέταρτο μέρος του έκτου τεύχους του περιοδικού μας σας παρουσιάζουμε το Shiv Expert το οποίο διατίθεται στην ελληνική αγορά από την Κασσιμάτης Cycling. Με την τιμή με την οποία διατίθεται στην ελληνική αγορά πιστεύουμε ότι εκτός από κορυφαίο ποδήλατο τριάθλου αποτελεί και εξαιρετική value for money επιλογή για τους έλληνες τριαθλητές.

Για περισσότερες πληροφορίες και αγορά του Shiv Expert μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Κασσιμάτης Cycling στην πλατεία Ιπποδαμείας 8 στον Πειραιά. Τηλέφωνο επικοινωνίας το 2104122596. (Σημείωση :Για να έχετε την έκπτωση πρέπει να κόψετε το σχετικό κουπόνι και να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας).

 

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ

 About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)