Δημήτρης Δαμασιώτης: «Δυνατός αγώνας ενόψει Ευρωπαϊκού»

Για το Ντέμπρετσεν είναι ο Γιάννης Δρυμωνάκος (ΦΩΤΟ), ώστε να αγωνιστεί στο μίτινγκ που θα ξεκινήσει την Παρασκευή στην ουγγρική πόλη.

Για τη συμμετοχή του Έλληνα πρωταθλητή μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο προπονητής του, Δημήτρης Δαμασιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους του αθλητή στην συγκεκριμένη διοργάνωση αλλά και για τα μεγάλα ραντεβού που ακολουθούν:

«Πρόκειται για ένα δυνατό αγώνα ενόψει του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Επιλέξαμε το συγκεκριμένο μίτινγκ διότι ο Γιάννης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πισίνα στην οποία θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό και να κολυμπήσει σε αυτήν. Επίσης, στο μίτινγκ θα βρίσκονται όλοι οι βασικοί του αντίπαλοί του για τη συνέχεια».

Για την αγωνιστική του κατάσταση σχολίασε: «Είναι πολύ κουρασμένος από την προετοιμασία. Δεν είναι σε καλή κατάσταση αλλά επιζητούμε τέτοιους αγώνες για τους λόγους που προανέφερα»

Για τους στόχους του στις μεγάλες διοργανώσεις τόνισε: «Προχωράμε βήμα-βήμα. Πρώτος στόχος είναι το Ευρωπαϊκό, στο οποίο θέλουμε να έχουμε μία καλή παρουσία και να υπερασπιστούμε το μετάλλιο που έχουμε κατακτήσει. Η Ολυμπιάδα είναι μία δύσκολη διοργάνωση και πάντα στόχος ενός Έλληνα αθλητή είναι μία καλή διάκριση, είτε αυτή είναι η 16άδα είτε η 8άδα. Ο δικός μας στόχος είναι η είσοδος στην 8άδα του τελικού».

Για τα στοιχεία στα οποία  θα στηριχθεί ο 28χρονος κολυμβητής: «Το πλεονέκτημά του είναι η πολύ σκληρή δουλειά και η σωστή τακτική στον αγώνα. Εφόσον οι χρόνοι του μπορούν να πλησιάσουν των άλλων αθλητών θεωρώ πως θα είναι ανταγωνιστικός», ενώ για τα σημεία που χρειάζεται βελτίωση είπε «Ένας καλός αθλητής δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται και να προσπαθεί να εξαλείψει τα μειονεκτήματά του. Έχουμε επικεντρώσει σε μερικά τεχνικά στοιχεία που χρειάζεται προπόνηση. Θέλουμε επίσης να αλλάξουμε τακτική στο 400άρι μικτή».

Για την προετοιμασία του ανέφερε: «Η προετοιμασία του πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Στάδιο, που είναι η έδρα του Ωκεανού, αλλά και στο κολυμβητήριο της Παιανίας που επίσης ανήκει στον Ωκεανό. Ευτυχώς η χρονιά κύλησε ικανοποιητικά. Ξέουμε όλοι ότι στο χώρο υπάρχουν πολλά προβλήματα, αλλά τη φετινή χρονιά  ήμασταν σε καλύτερο επίπεδο από πέρυσι».

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)