Το δεύτερο μετάλλιο σε μια μέρα κατέκτησε η ελληνική αποστολή, με τον Γιάννη Δρυμωνάκο στα 200μ. Πεταλούδα. Ο Έλληνας αθλητής, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, τόσο για αυτήν την διάκρισή του, όσο και για το παρελθόν και το μέλλον του στον χώρο. Αναλυτικά:
«Βρίσκομαι πολλά χρόνια στα κολυμβητήρια και όσοι είναι κοντά μου γνωρίζουν την τρέλα που έχω για την κολύμβηση. Αυτή η λέξη δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Είμαι τρελός για το άθλημα. Πάντα κολυμπούσα για μένα. Δεν το κάνω για τις απολαβές, άλλωστε αυτές δεν υπάρχουν. Έχω περάσει τα πάντα σε αυτό το σπορ, αλλά το αγαπώ τόσο πολύ, και γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ», τόνισε αρχικά ο Έλληνας κολυμβητής.
Στην συνέχεια είπε: «Είναι ένα μετάλλιο που το ήθελα όσο τίποτε άλλο. Είχα στερηθεί τα πάντα. Μετά την γνωστή μου περιπέτεια, ήθελα να ξαναβρεθώ στην κορυφή της Ευρώπης, και το πέτυχα. Μην ξεχνάτε ότι ήμουν δεύτερος στο Ευρωπαϊκό το 2006. Το 2008 ήμουν πρώτος, αλλά μου πήραν το μετάλλιο για την περιπέτεια που ανέφερα. Ήμουν τρίτος το 2010 και είμαι τρίτος το 2012. Είμαι στην κορυφή της Ευρώπης σε αυτό το αγώνισμα εδώ και πολλά χρόνια. Πλέον θέλω να διακριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και να μπω σε έναν τελικό. Θεωρώ πως μπορώ να τα καταφέρω».
Για την νέα επιτυχία του Γιάννη Δρυμωνάκου, μίλησε και ο προπονητής του, Δημήτρης Δαμασιώτης. «Θέλαμε να έρθουμε εδώ για να υπερασπιστούμε το μετάλλιο που είχε πάρει ο Γιάννης το 2006. Ήρθαμε εδώ για τον καλύτερο δυνατό χρόνο, να επιβεβαιώσουμε το Ολυμπιακό όριο, και να καταρρίψουμε το Πανελλήνιο ρεκόρ. Το μόνο που δεν καταφέραμε είναι το τελευταίο. Όμως το Λονδίνο είναι μπροστά μας. Ο στόχος μας, είναι ένας τελικός, που αποτελεί την μόνη διάκριση που δεν έχει ο Γιάννης. Τον Φελπς δεν μπορούμε να τον κερδίσουμε. Αυτό που μπορούμε, όμως, θα το κάνουμε».
Τέλος, ανφέρθηκε στον χαρακτήρα του αθλητή του, αλλά και στις δυσκολίες του αθλήματος τα τελευταία χρόνια: «Είναι πάρα πολλά τα χρόνια του Γιάννη στο κολύμπι, αλλά τα τελευταία είναι τα πιο σημαντικά της καριέρας του, και όλοι γνωρίζετε γιατί το λέω αυτό. Ο Γιάννης με το ήθος του, δείχνει συνεχώς πόσο σπουδαίος αθλητής είναι. Του αξίζουν συγχαρητήρια».
Στη ΦΩΤΟ ο Γιάννης Δρυμωνάκος
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ
Νίκος Χαραλαμπόπουλος
About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)