Βραυρώνα 5 Ιουνίου 2011 : Αγώνας “κλασσικής” απόστασης (1,5 – 40 -10)

Ανακοίνωση των διοργανωτών

Πρόγραμμα αγώνων

 • Όλοι οι αθλητές πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό και τα υλικά τους μεταξύ 07:015πμ – 08:00πμ. Καμμία παραλαβή δεν θα γίνει μετά τις 8:00πμ!!!
 • Άνοιγμα και κλείσιμο ζώνης αλλαγών για τοποθέτηση ποδηλατών και υλικών: 07:15πμ – 08:10πμ..
 • Τεχνική ενημέρωση: 08:15πμ
 • ΕΚΚΙΝΗΣΗ: 08:30πμ
 • Απονομές: 12:30
 • Δηλώσεις για παιδικό αγώνα: 12:40 – 13:00
 • Εκκίνηση παιδικού αγώνα: 13:10

Kανόνες αγώνων

Η εκκίνηση του αγώνα θα είναι με water start – μέσα στο νερό. Η κολυμβητική διαδρομή θα περιλαμβάνει 2 γύρους των 750μ.

 

 • Υποχρεωτική χρήση κράνους. Διαφορετικά ο αθλητής αποκλείεται
 • Απαγορεύεται η ανάβαση στο ποδήλατο εντός της ζώνης αλλαγών
 • Απαγορεύεται η συνοδεία και υποστήριξη κατά την διάρκεια του ποδηλατικού σκέλους
 • Απαγορεύεται το drafting ή “κολλητήρι”. Υποχρεωτική απόσταση μεταξύ ποδηλάτων τα 3μέτρα, προσπέραση εντός 1 λεπτού.
 • Η χρήση MP3 players και ακουστικών στο ποδήλατο απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό
 • Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί στην κυκλοφορία. Οι ποδηλάτες οφείλουν να βρίσκονται στην δεξιά πλευρά του δρόμου και να υπακούουν στις υποδείξεις της τροχαίας και των εθελοντών. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει αποκλεισμός

Μελετήστε τους χάρτες για να έχετε γνώση των διαδρομών τρεξίματος και ποδηλάτου.

Πρόγνωση καιρού

Ο καιρός προβλέπεται ζεστός. Οι αθλητές θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στη υδροδοσία τους κατά την διάρκεια του αγώνα. Προτείνουμε την χρήση αντι-ηλιακού στην ποδηλατική και δρομική διαδρομή. Και καπέλου στο τρέξιμο.

Υποστήριξη του Δήμου Μαρκόπουλου 

Οι τοπικές αρχές του Μαρκόπουλου υποστηρίζουν ενεργά και με ενθουσιασμό την διοργάνωση της αθλητικής εκδήλωσής μας στη Βραυρώνα.

Με ενέργειες του Δήμου, θα έχουμε στον χώρο της εκδήλωσης 3 χημικές τουαλέτες, σκάφος επιτήρησης για την κολύμβηση και τοποθέτηση των σημαδούρων, ηχητικό σύστημα, ενώ μας παραχωρήθηκε και το γήπεδο basket που θα εξυπηρετήσει την ζώνη αλλαγών δίπλα στη θάλασσα (μοναδικό για τέτοιου είδος εκδήλωση να υπάρχει ζώνη αλλαγών τόσο κοντά στην έξοδο από την θάλασσα!). Επίσης ο Δήμος Μαρκόπουλου γνωστοποίησε την διεξαγωγή του Σχίνιαθλου στους κατοίκους της περιοχής με διάφορα μέσα, ενώ έχουμε προσκαλέσει παιδιά από τα σχολεία της περιοχής για τον παιδικό αγώνα που θα ακολουθήσει.

Τέλος και ίσως πιο σημαντικό από όλα: Λόγω της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, θα διεξάγουμε με συμμετοχή εθελοντών καθαρισμό της παραλίας της Βραυρώνας αλλά και όλης της ποδηλατικής διαδρομής. Εθελοντές από το Μαρκόπουλο και όχι μόνο θα παρευρεθούν το Σάββατο στην Βραυρώνα για τον καθαρισμό. Καλούμε και όσους αθλητές το επιθυμούν να δώσουν το παρόν για να βοηθήσουμε στις εργασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των διοργανωτών www.schiniathlon.gr

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)